pondělí 17. července 2017

Jak změřit ph vody v bazénu

Měření pH vody v bazénu nebo jezírku někdo považuje za úplnou zbytečnost. Proč tomu tak není, si povíme v následujícím článku. Hodnota pH je faktor, s jehož pomocí posuzujeme kvalitu vodu v bazénu. Jak poznáte, že je pH vody v bazénu na ideální hodnotě?


Využít můžete jednoduché pH testery.

Je důležité udržovat správou hodnotu pH. Ta udává, zda je voda ve vašem bazénu zásaditá, nebo kyselá. Pro zdravotní nezávadnost bazénové vody a správnou . Ideální hodnota pH vody v bazénu by se měla pohybovat v rozmezí mezi – 5. Jeho hladinu je nutné pravidelně měřit , ovlivňuje ji totiž mnoho aspektů, jako . Z testru sejměte víčka a naplňte vodou, poté do testru vložíme tabletu na měření koncentrace chloru a tabletu na.


Narušení rovnováhy pH pokožky. Snížení účinku desinfekčních .

Jednoduše nalijete do kbelíku litrů vody z bazénu a změříte pH , následně přidáte např. Po řádném zamíchání znovu změříte. Znečištěná voda z bazénu projde odshora dolů filtrační nádobou. Bazénová sada na měření pH a Cl 1. Pro zajištění nezávadné vody v každém bazénu je třeba tester.


Praktický tužkový pH metr pro rychlé a přesné změření pH zálivky. Ideální je udržovat hodnotu pH vody v bazénu v hodnotách od po 4. Pokud chcete vodu udržet v kvalitním . Hladinu volného chlóru a aktivního kyslíku lze měřit pomocí papírových testů. Jak zvýšit pH - dávkování hydroxidu sodného, uhličitanu sodného, louhu sodného, polovypáleného dolomitu. Pro menší bazény jsou běžně . Po dezinfekčním ošetření znovu změříme a upravíme pH. Přípravek: Cranit Chlor šok.


Kromě pH vody se měří i přítomnost chloru. Tyto hodnoty jsou totožné. K úpravě hodnot pak využijte výrobky s označením Cl plus a minus. Ph se měří na červené.

Vždy nejprve změřte hodnoty bazénové vody. Chlór testem se zjistí, zda je v bazénu dostatečné množství chlóru na zničení bakterií a řas. Tableta Total Blue umí navíc stabilizovat PH a projasňovat vodu. Nejprve musím změřit alkalitu pomocí proužkového nebo kapkového testeru.


Náhradní tablety DPDpro tester jsou určené k měření chlóru v bazénech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky