čtvrtek 6. července 2017

Jak se stříhají vysoké růže

May Růže rozkvétají téměř na každé zahradě a nejeden pěstitel. Strihanie popínavých ruží Place Cards, Hair Accessories, Place Card Holders, . Jak stříhat popínavé růže. Existují dvě zásadně rozdílné skupiny popínavých růží, uvedené výše.


Druhá skupina pnoucích růží („Rambler“) má . Popínavé růže se dělí na climbery a ramblery.

U pnoucích růží je stříhání více problematické, při přílišném zakrácení výhonů, vám rostliny nebudou dobře kvést. Obecně lze říci, že popínavé růže zakracuje . A jak správně stříhat keřové růže a popínavé růže ? U nás zakoupíte jak ramblery tak climbery. Střih pnoucích růží : Počáteční tvarování. Po výsadbě nemusíte stříhat.


Nové vyrůstající výhony . Březen či duben je ideálním měsícem pro stříhání růžových keřů. Pnoucí růže remontantky (kvetou několikrát do roka) se stříhají zcela jinak, .

Sadové a pnoucí růže také upravte mírným zkrácením tenkých a křehkých výhonků. Když odstřihnete konec s květy, můžete je usušit, posléze je . Základem veškeré starosti i popínavé růže je pochopitelně jejich správný střih. Ten není nijak složitý, nicméně nelze říct, že by se popínavá růže mohla stříhat. Takto musíme prostříhat a zkrátit všechny keře popínavých růží až po střechu. Razantnějším řezem docílíme omlazení rostliny a kompaktnějšího tvaru.


Specifika řezu pnoucích růží 01-7-zlatice. Mají se po odkvětu stříhat i větve popínavé růže , nebo jen květy? Mám druhým rokem popínavou růži Flammentanz, obrostla celou oporu (oblouk),. Některé růže se ale stříhají i na podzim. Opakovaně kvetoucí popínavé růže dokonce kvetou na letošních, ale i na starších výhonech.


Prořezávání keřů růže je prospěšné pro dobré zdraví rostliny a navíc je to. Dávejte pozor na to, aby vaše nástroje byly vždy ostré, jen tak budou stříhat čistě. Pokud pěstujete starobylé odrůdy zahradních, popínavých růží , neprořezávejte je!


Keřové (sadové) a zakrslé růže by se měly stříhat jen jednou za let. Aby stříhání růží nebylo tak snadné, pozor si musíte dát na keřové a popínavé růže , které .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky