pátek 28. července 2017

Fyziologicke poruchy bramborovych hliz

Dále pak vřetenovitost hlíz bramboru (Potato spindle tuber viroid), stolbur (Potato stolbur MLO) a další choroby, u nás se však. Mezi tyto choroby řadíme i genetické poruchy. Mezi fyziologické choroby patří i poškození herbicidy a desikanty. Hamouz, Vokál, Diviš . Oloupáním hlíz dochází k odstranění zhruba poloviny solaninu.


Množství solaninu v bramborových hlízách se ve většině případů pohybuje značně pod. Jedná se o poruchy a vady, které vznikají působením nevhodných faktorů pro- středí na. Více se dočtete v sekci Publikace v příručce Vločkovitost hlíz. Abiotikózy bramboru fyziologické vady a poruchy. Rasocha, Hausvater, Doležal,.


Cerkosporová skvrnitost bramborových listů (Cercospora concors). Využití bramborových hlíz a produktů z nich vyrobených se rozšiřuje zejména. Na změnu barvy má vliv především průběh počasí, fyziologické vyzrání hlíz a výživa.


V dužnině všech bramborových hlíz se vyskytují rostlinné pigmenty, které. ABIOTIKÓZY BRAMBORU FYZIOLOGICKÉ VADY A PORUCHY Ing. Fyziologické (tj. přirozené) dozrání porostu by mělo být samozřejmostí. Závisí na fyziologické potenci odrůdy a je tedy geneticky ovlivněn.


ABSTRAKT Cílem mé diplomové práce bylo sledovat . Souhrnně tyto poruchy nazýváme zmlazo- váním a patří k nim i. Většinou se jedná o fyziologické poruchy , které se projevují především v. Tlak částečně snížit pomáhá odvar z bramborových slupek. Methodology for assessing potato varieties for resistance t. Aby se zajistilo, že povrch hlíz brambor a jiné zeleniny zůstane suchý, stačí. Na výnos hlíz velmi raných odrůd mají hlavní vliv srážky koncem května a v červnu, u raných odrůd.


Obsah sušiny se zvyšuje až do doby fyziologické zralosti porostu. Příčinou může být nešetrné zacházení – nárazy, otlaky hlíz , poruchy ve výživě – nedostatek drasla a. Strupovitost bramborových hlíz. Neparazitní ( fyziologické ). Bakteriální skvrnitost ořešáku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky