pátek 14. července 2017

Jak okyselit půdu u hortenzie

Jak okyselit půdu u hortenzie

Pěstujete hortenzii , ale občas přemýšlíte o tom, že jiná barva by jejím. Pozor, hortenzie nesnáší vápenité půdy , poměrně rychle v nich uhyne. Kyselost půdy a další pravidla pěstování. Pro hortenzie je nejvhodnější mírně kyselá půda s pH 5–5. Nové hybridy už nejsou tak vyhraněné ke . Při výsadbě se vyplatí (ve vápenitější půdě ) přidat jim do substrátu rašelinu, která půdu okyselí.


Jak okyselit půdu u hortenzie

Hydrangea paniculata - hortenzie latnatá. Při výsadbě je dobré hortenziím přidat rašelinu, která půdu okyselí Keře hortenzií je vhodné mulčovat rozdrcenou borkou nebo dřevěnými . Získání modré barvy souvisí s okyselením půdy , na které hortenzie roste. Existuje několik způsobů, jak dosáhnout okyselení půdy.


Můžete například mísit půdu s . Odstín rostliny hortenzie závisí na tom, v jaké půdě je vysázena. Já bych doporučovala to hnojivo Floria pro modré hortenzie. S přípravky na okyselování půdy raději opatrně, pokud s tím nemáte zkušenosti. Aby hortenzie dobře rostly a byly krásné, tak jim musíme zajistit vhodné podmínky již při. U alkalických pů je potřeba buď vyměnit zeminu nebo půdu okyselit.


Jak okyselit půdu u hortenzie

V těžkých půdách se jim líbit nebude. Půdu je dobré udržovat vždy vlhkou, ale nepřemokřovat ji. Do směsi přidejte klidně i borovou jehličnanku.


Z okrasných rostlin nejvíce postihuje azalky, primule, hortenzie , růže, citrusy, . Velkolistá hortenzie je druhem, který zná většina zahradníků. Nikko Blue a přidejte do půdy přípravek na její okyselení. Tato Hortenzie vyžaduje běžnou, živnou, humózní a vlhčí půdu , kyselé půdní.


Barva květů opět závisí na pH půdy : pokud chcete květy sytě růžové,. Při výsadbě je vhodné pro okyselení půdy smíchat zeminu s rašelinou v poměru jedna třetina rašeliny a jedna třetina zeminy. Květy vyrůstají na nových výhonech,.


Co azalky znamenají na jarní zahradu, hortenzie znamenají letní zahradu. Chcete-li okyselit půdu , přidejte sekané dubové listy, rašeliník z rašeliny, . Rašelinu nepřidávejte, neb ta substrát okyseluje. V kyselém substrátu hortenzie kvete modře.


Nebo je to jako u rhodo které kyselou půdu , rašelinu potřebují nutně k životu?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky