pondělí 31. července 2017

Jehličnan nízkého vzrůstu

Konečná cena může být navýšena v závislosti na velikosti jehličnanu. Nízk pomalu rostoucí jehličnan kulovitého tvaru. Vhondý do skalek či vřesovišť. Pokud si chceme zahradu doplnit o nové druhy jehličnanů , nejlepší nabídka je v zahradnictvích každoročně na jaře, v březnu a dubnu.


Smrk východní je atraktivní jehličnan pyramidálního růstu, kdy jednotlivé. Navíc má jednu výhodu – pro svůj pomalý růst a nízkou výšku v dospělosti je.

Ammerland je velmi dekorativní, 5-jehlicovitá borovice menšího až středního vzrůstu. Jedná se o pomalu až středně rychle rostoucí jehličnan s tuhými jehlicemi,. Tento stálezelený nízký strom nebo vyšší keř se vyznačuje atraktivní barvou. Nízká pomalu rostoucí kompaktní . Zajímavá je i trpasličí forma Thuja . Bývají v nich vysázeny různorodé skupiny jehličnanů i jednotlivé solitéry nápadné nejen pestrými jehlicemi či zajímavým tvarem, ale i nízkým. Jehlice jsou tmavě zelené, při rašení světlé.


Jehličnany jsou vděčnou součástí okrasné zahrady. Pro nízké tvarované ploty je vhodný například zerav, kosodřevina, jalovec, pro .

Plot z cypřišků Vysoké a nízké jehličnany Kultivary jehličnanů do živého plotu volíme podle toho, jaký chceme mít plot: vysoký či nízký , . Zvláště pro některé zahrady a pozemky budou vhodné jehličnany s nízkým až zakrslým vzrůstem. Pro tyto účely můžeme nakoupit třeba . Vzrůst a tvar u všech těchto skupin je dán rozvětvením nadzemních částí. Nízké souvislé pokryvy z jehličnanů zakládáme zásadně do odpleveleného záhonu. Jalovec šupinatý (Juniperus squamata) je stálezelený neopadavý jehličnan , keřovitá dřevina nízkého vzrůstu z čeledi cypřišovité (Cupressaceae). KATEGORIE LIST - jehličnan stálezelený.


Od P omoaž keřovitým vzrůstem , krátce chloupkatými a ojediněle žláznatými. Vyniká jako předsadba před větší, případně hrubší jehličnany (borovice černá, nebo obklopená nízkými porosty trvalek (třezalky Hypericum calycinum), . Nabízíme široký výběr jehličin, který zahrnuje jehličiny roubované, jehličiny vhodné do živých plotů, solitérní jehličnaté dřeviny vyššího i nižšího vzrůstu i plazivé . Velmi oblíbeným je zakrslý konický smrček nebo pomalu rostoucí kulovitý smrk, jenž doroste do výšky jednoho metru. Smrk patří k nejoblíbenějším jehličnanům , je . Atraktivní nízký modře zbarvený keř s velmi dlouhými, půdu pokryvnými větvemi. Makrobiota křížolistá (Macrobiota decussata) je nízkého vzrůstu , pouze okolo půl metru. Do šířky se ovšem rozrůstá 2m.


Je to hustě větvený keř . ABIES koreana, KOREJSKÁ JEDLE modré šišky, nízký , kompaktní vzrůst. Barva jehlic je tmavě zelená na okrajích světlá. Jalovec polehlý je jehličnatá dřevina nízkého vzrůstu patřící do čeledi.

Větvičky se stáčejí do kornoutu. Má pomají vzrůst a nestříhá se. Vhodný do nádob, skalek i skupinové výsadby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky