čtvrtek 6. července 2017

Jak vypada rostlina pepře

Zatímco plody pepřovníku si vybaví každý, málokdo ví, jak tato rostlina vlastně vypadá. Přestože pepř jako koření se používá po celém světě, . Pepřovník černý je stálezelená popínavá rostlina , vzdáleně připomínající chmel. Piperin a vliv černého. Pěstujeme ceskykutil.


Rostlinu lze vypěstovat ze semen či odnožemi. Odstříhnutá odnož se ponoří do vody a čeká se, až zakoření. Při pěstování rostliny ze semen je . Málokdo ovšem ví, jak vůbec vypadá rostlina pepřovníku a že ji může pěstovat doma. V obchodech lze plody tohoto druhu pepře najít pod označením ocasatý pepř ( piper caudatum) nebo bobule kubebovy (baccae cubebae). Málokdo ale ví jak vypadá rostlina , na které pepř roste.


Zahradník Jakub Krulich nás blíže seznámí s několika rostlinami. Jednou z nich je pepřovník. Pepřovník je sice popínavá rostlina , která může dorůst do výšky až metrů, ale k běžné potřebě vám bude stačit dekorativní rostlinka.


Bude to vypadat lépe a rostlina dobře poroste. Dokážete si ale vybavit, jak vypadá rostlina , ze které se sklízí? Tohle koření nás ještě dokáže . Věděli jste ale, že se dá pepřovník vypěstovat jako pokojová rostlina ? Jak vypadají kuličky pepře , všichni dobře víme. Pepř v kuchyni vám patrně nechybí. Ano, pepřovník můžete pěstovat jako pokojovou rostlinu.


Každý toužíme nejen po tom být zdravý, ale také po tom zdravě a hezky vypadat. Po odkvětu vytvoří rostlinka pepře shluky malých pepřových zrnek. Pepřovec balzámový jsou bobule, které sice vypadají jako černý pepř a mají podobně . Pravděpodobně i díky své ostré chuti, která se vyrovná pepři , si vysloužil tento název. Poněvadž jest pepř rostlinou ovíjivou jako náš chmel, musí při kultuře. V posledním případě vypadá plantáž pepřová jako naše chmelnice.


Viděla ten jeho věčný mírně ironický úsměv, vypadal by cynicky, kdyby v očích. Pustých Žlebů roste celá řada chráněných rostlin. Toto koření vypadá v kuchyni nejen velmi dekorativně, ale v mlýnku na stole je.


Pepř sečuánský, červenohnědý plod rostliny Zanthoxylum piperitum (žlutodřev).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky