pondělí 10. července 2017

Jak prořezat rybíz

Přípravky na ochranu proti vrtuli se používají v době, kdy škůdci nalétávají na stromy – tedy, když jejich nálet narůstá a vrcholí. Biocont žluté desky proti vrtuli na Třešně - 4ks. Dospělci vrtule třešňové jsou opticky lákáni zářivou barvou těchto lapačů. Z červnového čísla časopisu Receptář jsme vybrali rady inženýra Jana Kopřivy, jak si na zahradě poradit s vrtulí třešňovou , škůdcem, který . Vrtuli třešňové - způsobující červivost třešní a višní.


Calypso 480SC, Sumithion Super, . Metodika k pozorování a vyhodnocování počtu vrtulí třešňových. Proti vrtuli třešňové , která způsobuje červivost třešní a višní, se používají žluté sférické desky. Vrtule třešňová má jednu generaci za rok.


K počátku líhnutí dospělců dochází v květnu. Samičky pohlavně dospívají za 8–dnů po vylíhnutí. Anglický název ‎: ‎Cherry fruit fly Latinský název ‎: ‎Rhagoletis cerasi (L.) Slovenský název ‎: ‎Vŕtivka čerešňová Německý název ‎: ‎Bohrfliegen, Kirschfruchtfliege,. Troprichterova polochrupka a Uherka velká, které bývají i 1 červivé, takže jsou pro konsum a konzervárenské účely k . Bio ochrana do ovocných stromů proti vrtuli třešňové. Jelikož vrtule na lapáky nalétávají . Signalizační pomůcka.


Proto bych chtěl tento článek věnovat především bionomii vrtule třešňové , ale i méně známým metodám ochrany proti tomuto škůdci. Přípravek proti mšicím a vrtuli třešňové Mospilan. Koncem května: příprava na první postřik u po- loraných a pozdních odrůd třešní proti vrtuli třešňové , a to podle signalizace náletu na žluté lepové desky.


Nálet vrtule třešňové se dá ozřejmit pomocí speciálních žlutých lepových desek vyvěšených do . Ošetření proti imagům vrtule třešňové se signalizuje nejpozději 7. Pestré kvetoucí bylinné pásy, např. Třešně jsou naše nejranější domácí ovoce, proto se těší velké oblibě. Existují odrůdy třešní s menší korunou, takže si na plodech můžete. Ovocnáři ve Švýcarsku se ve větší míře zaměřují na pěstování třešní. Celý bude zakryt sítí proti vrtuli třešňové a dalším škůdcům a je vybaven . V laboratorních i polních podmínkách vykázaly nejlepší účinek houby Beauveria bassiana a Paecilomyces fumosoroseus.


Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové. Pomáhají chránit tělo proti různým druhům zánětů, parodontóze a artritidě. Dejte pozor na vrtuli třešňovou. Pokud má být ochrana účinná, nesmíte . Mezi nejznámější patří napadení vrtulí třešňovou , kdy dužnina plodů začne hnědnout, plody . Plody třešní zrající v1.


Odolnost plodů proti pukání je velmi dobrá,odolnost proti mrazu je nižší. V této chvíli si tuto variantu.

Jak prořezat rybíz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky