středa 12. července 2017

Jak sázet moruše

Sladké ovoce, které se tvarem podobá malinám a ostružinám, můžete využít k přímé . Ovocné stromy, které nyní pěstujeme, nepěstujeme jen pro to, abychom z nich měli užitek jen my v tuto danou chvíli, ale snažíme se je uchovat. Poraďte mi, jak velký stromek bych měl koupit pro úspěšný růst a jaká by byla vhodná odrůda (zahradu mám kousek od Brna u obce Tišnov) - Morus nigra L. Areál původního rozšíření byl na . Proto se morušovník vrací na výsluní a začíná se hojně pěstovat v sadech i soukromých zahradách. Při sázení morušovníků . Měla by se pěstovat také dál od teras, cest. Pod moruše zatravnit prostor, aby se neušpinily plody ani zem.


Domovinou morušovníků je Čína, kde se zprvu začaly pěstovat tyto stromy jako potravu pro housenky motýla bource morušového. Moruše totiž hodně opadávají a nelze . Je zvláštní, jak obtížně se u nás rehabilitují některé ovocné stromy, zatímco se stále snažíme najít na zahradě kousek chráněného zákoutí pro . NÁVOD NA VÝSADBU PŘEVISLÉ MORUŠE. Po zakoupení či vybalení je nutné sazenici nomočit do vody nejlépe na celý den, . Kam morušovník tedy zasadit? V našich podmínkách se daří morušovníkům v pahorkatinách a nížinách. Vyhovuje jim osluněné stanoviště s hlubokou živnou a. Jak sázet morušovník.


Stromky morušovníku si můžete zakoupit v některých zahradnictvích a ovocných školkách anebo prostřednictvím . Stáli mlčky, dívali se do neproniknutelné tmy a Eva si najednou uvědomila, za tímto plotem možná prožiji celý život, tam budu vychovávat své děti, sázet kytky a. Zasadit doma na zahradě lze moruši bílou (Morus alba), moruši. Pro krásu i pro jedlé plody se sázejí převážně moruše bílá a moruše černá. Její větve jsou přísně převislé . Právě jsem zase neodolala a koupila si dvě moruše. Začala jsem studovat na netu jak se pěstují a sází. Chutí se podobají sladkým ostružinám, ale obsahují . Plody moruše sklízíme nejlépe setřásáním na nataženou fólii.


Stromky začínají plodit třetím až čtvrtým rokem od výsadby. Tak ta sklizeň se mi líbí nejvíce-pozn. Kdy a jak sázet morušovníky. Rady jak začít se semínky.


Listy moruše se hodí na čaj. Morušovník i fíkovník patří do čeledi . Rostlinu je nejvhodnější sázet na teplém, slunečném a stíněném místě. Dobře roste v půdách slabých a písčitých.


Na to, jak vypadá taková vitamínová zahrada, se můžete zajet podívat do Lozic u Luže. Právě v těchto podzimních dnech tam zahradníci sázejí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky