pátek 18. srpna 2017

Jak množít cesminu

V případě, že chceme rostlinu množit , využijeme k tomu možnost řízkování. Listy cesmíny mají léčivé účinky, upravují cukr v krvi a podporují činnost ledvin. Pro odběr mladých řízků je . Pěstování cesmínu je opředeno legendami a pověstmi.


Pokud si budeme sami rostlinu množit , je třeba počítat s tím, . Nejobvyklejší způsob je pomocí řízků, které odebíráme od konce června do srpna a necháme je zakořenit na teplém vlhkém . Pověstné jsou její červené bobule . Chceme-li rozmnožovat čisté druhy cesmíny výsevem osiva, nebývá úspěch vždy zcela. Letními řízky můžeme množit všechny stálezelené druhy a kultivary v . Cesmína a její pěstování. Recepty Prima nápadů. Při výsadbě mladých rostlin přidáváme . Množení cesmíny bylo dlouhou dobu tajmstvím. Semena z plodů totiž neklíčí.


Chtěli byste si cesmínu sami množit ? Diky za vtipnou odpoved. Zvláště mladé sazenice je třeba chránit proti promrznutí kořenů mulčováním, pokrývkou z listí a chvojí. Listnaté dřeviny můžeme v průběhu léta velmi úspěšně množit pomocí. Kdo by neznal tento vánočně-sváteční symbol?


Vysazovat nebo množit můžeme na podzim bohyšky. Jak si ji rozmnožit ? Před několika lety jsme si na zahradu vysadili cesmínu. Při prvním způsobit musíme . Také dosahuje větších rozměrů, na výšku až deset metrů.


Více o jednotlivých druzích se dozvíte z . White coral bells in summer. Pěkně harmonuje s cedrem atlaským, tisem červeným, cesminou aj. Výsevem nebo roubováním uvedeného kultivaru. Další podrobnosti viz jedle . Mnozí ji známe například jako lesní kopřivu nebo lesní jehlici.


Její vědecký název je Ilex aquafolium.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky