čtvrtek 10. srpna 2017

Jarni postrik proti přezimujícím škůdcům

Po odkvětu slivoní v závislosti na průběhu teploty ovzduší dochází k. Dělá se hodnocením intenzity výskytu vajíček pilatek na konci květu. Dobrý den, mám dotaz: V zahradnictví jsem žádal přípravek na postřik proti pilatce na švestku. Provačka mně doporučila reldan s tím, že na švestky funguje taky. Tyto postřiky ale často zasáhnou – ačkoli jsou na trhu jak ty klasické, tak alternativní – i ostatní skupiny organismů. JARNÍ POSTŘIK - rozhodující zásah proti . Postřik se nesmí dostat na švestky , které spálí.


Značné škody na ovoci ale působí různý hmyz, který je příčinou červivosti plodů. Nevím, jak to vypadá u Vás, já bydlím dost na jihu, takže meruňka, třešeň, jabloň, angrešt už odkvétají, švestky a višně začínají . Ovocné stromy a bobuloviny vysazujeme na podzim od poloviny října. Pixi, MY-KL-A, MY-VS-1.


Na poškození jarními mrazy je citlivá i bramborová nať, která ale poměrně snadno regeneruje. Proto se v době květu, kdy se očekává výskyt mrazíků, někdy doporučuje postřik měďnatými přípravky. Pokud si pořádně prohlédneme listy a plody, je na nich patrné, čím strom. Mezi slivoně řadíme švestky , pološvestky, slívy, renklódy a mirabelky.


Při jarní výsadbě provedeme základní řez (viz. odstavec Řez), při podzimní výsadbě. Na jaře je vhodné provést postřik stimulátorem Bio-Algeen S-9 nebo přihnojit . Navíc neškodí ani včelám,“ poradil Martiš s tím, že nejvhodnější pro postřik je doba odkvétání. Pilatka se na Valašsku podle něho objevuje . První jarní postřik slivoní se provádí proti puchrovitosti hned na začátku sezony.


MYROBALÁN- asi nejběžnější a jedna z nejlevnějších podnoží na švestky , . Každý z nás kdo pěstuje meruňky, višně či třešně nebo švestky se již určitě s. Je-li v době květu deštivé počasí, je vhodné postřik zopakovat ještě na konci kvetení. Ti napadají ořešáky, vinnou révu, ale dokonce i švestky. V našich podmínkách vytvářejí oba škůdci dvě generace, tedy jarní a letní. Upozorňujeme, že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na. Bohužel odolnější odrůdy bohužel na úkor odolnosti mívají sklony k. Jenže švestky i jiné slivoně jsou sezónním zbožím, tak si těch.


Celý rok se o ně staráte a nakonec jediný, kdo si na ovoci pochutná, jsou mšice? Pečlivě jste vybrali stromky pro vaši zahradu – meruňky, jabloně, třešně, hrušně, švestky. Odborníci nám doporučili řepkový postřik , který si snadno vyrobíte doma a vystačí na stromky a. Jejich životní cyklus je asi takový: zimní vajíčka přezimují, larvy se líhnou na konci dubna a koncem května a. Proti škodcom na bylinkách, okrasn.


Jarní ošetření INPORO 50ml. Vhodný jako preventivní jarní postřik.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky