pátek 11. srpna 2017

Jak zalevat kaktus ktery kvete

Tip2: Když kaktusy právě kvetou , doporučuji je nechat na suchu, kvetení pak trvá o něco déle. Kdykoliv jsem zalil kaktus , který byl v květu , . Půvabné drobné kaktusy , které bohatě odnožují. V období letních veder se ale nesmějí zalévat. Jsou vhodné pro začátečníky. Může se zdát, že kvetoucí kaktus v životě spatří jen zasvěcení, nebo opravdu.


Poté jej můžete přesadit do nového substrátu, který zalijte až zhruba za dva týdny. Nejlepší je samozřejmě zalévat vodou vlažnou a odstátou. Jaké stanoviště, jak často zalévat , jak hnojit, množit nebo zazimovat? Určitě jste už řešili otázku jak se vlastně starat o kaktus , který jste třeba. Kaktusy jsou exotické sukulentní rostliny, které nejsou náročné na pěstování.


Nejlépe je zalévat ráno nebo večer. Dospělý, zdravý a dobře pěstovaný kaktus kvete každým rokem několikrát, a každý rod kaktusů kvete v . Dalším druhem jsou velikonoční kaktusy , které kvetou od poloviny března. Roční koloběh kvetení uzavírají Aporocactusy kvetoucí v dubnu a . Mezi květiny, které máme velice úzce spojeny s vánočními svátky, patří také. Vánoce bude plný nádherných barevných květů.


Zaléváme opatrně, jen tolik, aby se nekrabatily listy. Základ pro nové rostliny. Při koupi by epifylum mělo mít mnoho květů.


V podstatě stačí rostliny v létě zalévat do misky asi jednou za týden. Dopomůžeme tomu mírným poklepáváním na bok nádoby, do které při sázení dáváme . Pokud je budeme zalévat , vytáhnou se a zblednou (etiolizují), což nepřispěje k jejich. První se přesazují kaktusy , které kvetou až v létě a druhé ty, které na jaře.


Také máte rádi sezónní rostliny, na jejichž květy se můžete těšit jen krátké období v roce? Pro úspěšný růst a kvetení kaktusů je nutné zajistit takové kultivační. Kaktusy můžeme pěstovat i hydroponicky v antuce, nebo perlitu, který je na povrchu.


Na jaře a na podzim zaléváme ráno, aby případná voda na tělech rostlin . Pokud bychom chtěli načasovat kvetení přímo na Velikonoce, které se každý rok pohybují v jiné době, stačí, když rostlině při nakvétání poupat . Také si můžete vypěstovat vlastní kaktusy ze semínek. My vám poradíme několik obecných rad platných pro všechny druhy kaktusů , po kterých by se vám to mělo podařit. Zálivka je nutná jednou týdně ve vegetačním období, a to.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky