pondělí 28. srpna 2017

Jak se zbavit puklice na kytkach

Apr Otravné puklice mohou napadnout všechny rostliny ve vašem bytě. Jejich likvidace je obtížná, ale přesto existují způsoby, jak se jich zbavit. Nov Puklice patří k nejzákeřnějším škůdcům pokojových květin. Přinášíme návo jak se jich zbavit.


Puklice a štítenky napadají často oleandr, fíkus, palmu, dracénu, také kaktusy, sukulenty a další pokojové rostliny.

Zbavit se jich není snadné. Pokud se na stoncích, listech či řapících pokojových rostlin objeví béžové nebo hnědé, polokulovité útvary, je na čase zbystřit. Jedná se totiž o infekci puklicemi :. Apr Prodávají se tyčinky ( jsou bílé) na škůdce pokojových květin.


Tyčinku zasunete do zeminy v květináči a každou zálivkou se z ní uvolňují látky, . Poraďte mi prosím jak se jich zbavit , než mi napadnou ostatní rostliny. Paní Aleno, puklice je dosti úporný škůdce, já tedy pokud na některé rostlině puklice. Sep Protože jsem měla puklicemi silně napadené vzrostlé oleandry,.

Mar Dobrý den, se zájmem čtu články o škůdcích na domácích květinách, protože pěstuju několik pokojových rostlin a občas se na nich nějaký ten . Mšice a puklice bývají velmi častým problémem pokojových rostlin. Pokud necháme napadenou rostlinu být, tak se za nedlouho puklice rozmnoží a napadnou ostatní rostliny v . Nov Podívejte se, jak se zbavit častých mšic nebo svilušek, ale poradíme vám také, jak nechutných puklic nebo vlnatky krvavé. Jun Dobrý den, zajímalo by mne zda se dá zbavit puklic na pokojovích rostlinách, a jak.


Puklice mám na fíkusu benjamínku a bylo by nám velice líto . Feb Většině rostlin chybí přes zimu ideální podmínky pro růst. Snadněji a rychleji tak podlehnou škůdcům. Mšice, puklice , ani svilušky v zimě nespí. Jan Člověku je ale líto rostliny vyhodit a zbavovat se jich.


Hlavně tehdy, jsou li opravdu dobře rostlé. Dec Tito škůdci se vyskytují na listech, plodech a kořenech a mohou přelézat z rostliny na rostlinu. Existují tři hlavní skupiny červců postihující . Aug Jeho přítomnost bezpečně poznáte tehdy, zpozorujete-li na listech rostlin nahnědlé puchýřky typického oválovitého tvaru. Na pokojových a skleníkových rostlinách škodí například puklice polokulovitá, puklice.


May Na rostlinách sají šťávu a produkují lepkavou hmotu.

Proti puklici je zapotřebí použít systemický insektici a to několikrát po sobě. Nov Ve vytápěných domech a bytech se v zimě rychle množí a špatně se jich zbavuje. Tělo puklice je chráněno tenkou voskovou vrstvou, která zabraňuje. Nov Jiné prostředky platí na puklice , štítenky, mšice, jiné na molice.


Protože v současné době není povolený žádný insektici zbavit se můžete . Feb Poměrně dobře lze přípravky zasáhnout pouze první pohyblivé stadium. Dec Zbavte se nevítané havěti přírodní cestou. Mar Sáním na rostlinách škodí také velmi hojní paraziti puklice a štítenky.


Puklice je savý hmyz, který poškozuje rostliny jejich postupným vysáváním. Jak se puklic zbavit ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky