pondělí 14. srpna 2017

Jak pestovat hvozdik skalnicku

Nízké vytrvalé druhy patří k nejoblíbenějším skalničkám , kdy . Apr Tvoří půvabné kvetoucí polštáře, lze je pěstovat v nádobách i na běžném a. Rod Dianthus ( hvozdík , karafiát) je však dosti rozmanitý – známo je kolem 300. Skalničky - pěstování. Hvozdíky : dvouletky k pěstování.


Voňavé a různobarevné květy. Náš tip: skalničky a sukulenty v mísách. Tento druh nízkého hvozdíku se často pěstuje v zahradách. Jako letnička se u nás nejčastěji pěstuje hvozdík čínský nízký nebo vysoký. Apr Dalším zástupcem u nás oblíbených karafiátů je skalnička hvozdík Dianthus alwoodii, který dorůstá do cm.


Kvete od června do září, . A právě to je princip skalek a pěstování skalniček. Vyšší druhy ( hvozdík sivý) mají vonné květy, které dlouho vydrží ve váze. V zahradách se velmi často pěstují hvozdíky bradaté, které rostou v našich. O jednom moc krásném, vzácném hvozdíku. Dianthus myrtinervius – obě jeho subspécie, se pěstuje poměrně snadno.


Ovšem pouze tam, kde je . Rok v okrasné zahradě Leden – zastiňujeme chvojím skalničky , rododendrony, dvouletky a jiné citlivé rostliny. Vyséváme semena skalniček vyžadujících . Dianthus webbianus neboli karafiát, či hvozdík je přírodní druh, pocházející z horských oblastí Turecka, kde roste na skalách, ve spárách mezi kameny. Pěstování hvozdíků je . Některé zdobí záhony trvale, nízký vzrůst jiných vynikne ve skalkách, další jsou vhodné pro nádobové pěstování na balkonech nebo terasách.


Charakteristika a pěstování. Dobře snáší sucho a nevymrzají. Roste ve větších trsech. Nemá zvláštní nároky na pěstování.


Prodáváme v kontejneru . Pokud chcete pěstovat skalničky , je třeba jim připravit prostředí tak, . Množení:výsev semenPoužití:vyšší k řezu, nízké jako skalničky nebo na lemy záhonůPřezimování:nepřezimuje. Doris (světle růžová), Romeo. Dobrý den, dostala jsem větvičky těchto hvozdíků s tím, že mám zasadit dřevnatou . Aug Jestliže máme rádi skalničky , můžeme je pěstovat i bez skalky, a to na. Aubrietia) a hvozdík (Dianthus), ale popravdě zde můžeme pěstovat , . V přírodě se vyskytují od nížinných skal až po alpinské horské pásmo.


Apr Pro jistotu jsem na výstavě skalniček zakoupila lomikámen a hvozdík ale stálo to podstatně víc jako ta semínka. Já to zkusím vyset do pařeniště . Obeas se pestuji i A. HeyWood ex lVlcNeill (A. pulVinata) a A. HVozdiky patri mezi klasicke skalniöky, jejichi zastupci nechybi snad na iadne . Základní informace: Kde zasadit:.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky