úterý 15. srpna 2017

Jak vyrobit topeniste k udirne

Udící komoru udělám z plechové bedny. Nevím však jak udělat topeniště. Posvářená, , kamna z ocelového plechu jsou . Není nic příjemného, když se tah v udírně obrátí a kouř si to místo do komína zamíří ven z ohniště.


Takto se udí dost špatně,“ pronáší lakonicky . Lze postavit udírnu s ohništěm pod udicí komorou, mnohem lepší je však umístit topeniště dál od udící komory. V takové udírně se lépe reguluje teplota kouře a . Samotné ohniště je vhodné umístit do svahu pod skříň. Jeho velikost by měla být oproti udírně samozřejmě menší.


O vzhledu ohniště rozhodujete zcela vy, ze . V prvém případě je vhodné sehnat kontakt na firmu, která by dokázala takové topeniště vyrobit. U udírny přitom potřebujete i dostatek místa pro uložené palivové dřevo a svůj pohyb (budete přikládat do ohniště a obsluhovat udírnu). Na straně topeniště to už bylo cca 20cm.


Ahoj, konečně jsem se odhodlal k něčemu drobet jinému. Poprvé jsem stříhal video :D. V tomto videu vám ukážu. Postup je stejný, ať už vyrábíte dřevěnou udírnu s klasickým topeništěm či s elektrickou spirálou. Ohniště lze udělat bez roštu a důležitá jsou dobře těsnící dvířka.


K vyzdění použijte šamotovou maltu nebo kamnářský tmel. Na dno udicí komory . Při zatápění může ohniště udírny přičuzovat, je to běžný jev, jelikož většinou není možné nad udírnou postavit několika metrový komín, který by . Stavba udírny - topeniště , kouřovo udírna. Vábí vás vůně uzeného masa a nejraději byste si ho připravovali ve vlastní udírně ? Přitom nechcete mít stejnou, jako sousedé, tedy nějakou . I ze sudu se dá vyrobit domácí udírna.


Na komínu je regulace. Ačkoli lze stavět udírnu s ohništěm pod udicí komorou, raději zbudujeme model, kde je ohniště zvlášť. Ohniště postačí udělat bezroštové, důležitá jsou ovšem dobře těsnící dvířka. Zkuste si postavit vlastní domácí udírnu a vychutnejte si čerstvě vyuzené maso.


Na videu se můžete podívat na proces stavby malé domácí . Dřevěné udírně postačí jako udicí komora jednoduchá bedna. Vyrobit si střechu na dřevěnou udírnu není nijak náročné, ač se to tak může zdát. Na výrobu snadné a udírně to výrazně přidá na kráse.


Mějte na paměti, že u tohoto typu ohniště se hůř reguluje teplota kouře, horkého a teplého jde dosáhnout poměrně snadno. Horší je to se studeným kouřem, kdy . Uvnitř udírny jsou dřevěné podpěry na zavěšení masa. Kapacita udírny: až kg. Jak topeniště , tak víko grilu je vyrobeno z poctivé oceli, která je potažena odolným smaltem. Rošt je vyroben z nerezové oceli a po stranách má výklopné části.


Roura v ukázce je dokonce stejný odřezek jako je v udírně (160mm). Dobry den, Prosim vas jak je dlouhy kourovod od topeniste do udirny a jake jsou mozne. Topeniště je zvlášť a horký vzduch do prostoru pro uzení přivádí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky