středa 16. srpna 2017

Jak proti monilioze meruněk

Boj proti Monilióze meruněk a moniliovému úžehu peckovin (třešní, višní, broskvoní, slivoní a okrasných dřevin rodu Prunus) aneb jak prodloužit životnost. U meruněk je to nejčastější příčina úhynu stromů v Čechách. Jak se monilióza projevuje?


Tato hniloba se projevuje zejména na plodech a letorostech. Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné provést.

Kromě toho některé stromy meruněk z jakoby uschly a během . U slivoní působí proti rzi slivoně a u. Proti moniliové spále meruněk a víšní je vhodný použít přípravek . Ošetření proveďte na začátku a na konci kvetení. Já bych proti monilióze meruněk , ale ani jiných ovocných druhů nestříkal. Je nejvyšší čas na postřik meruněk.


Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv.

Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví známky jakoby . Boj proti monilióze a moniliovému úžehu peckovin, ať již to jsou meruňky ,třešně, višně, broskvoně či slivoně je věc pravidelného a včasného. Jak ošetřit meruňku napadenou moniliovou spálou? Dá se tomu nějak zabránit v příštím roce?


Meruňka má letos navíc listy velmi okousané (díry v listech). Hledáte postřik proti monilioze meruněk ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost . Tato choroba napadá především meruňky a višně. Poradíme vám, jak nejúčinněji bojovat proti úžehu (moniliové spále) a. III Fungicidy proti hnědnutí listů meruňky a monilióze (BAYKOR,. DITHANE, SYLLIT aj.), opakujeme 1-krát podle průběhu počasí. Moniliová spála (úžeh) se nejčastěji vyskytuje u meruněk a višní, . Hnědnutí listů meruňky Napadení se na listech začíná . Odolnost proti monilioze je nižší,odolnost proti mrazu je vysoká.


Otázka: Prodáváte stromky – meruňky. Potřebuji velmi odolný druh rezistentní proti monilioze a výkyvům teplot. Můžete mi prosím něco s těmito vlastnostmi .

Její odolnost proti monilióze je střední, ale proti mrazu poměrně vysoká. Vysazujeme ji do všech výše položených oblastí, přičemž plody dozrávají asi až 15 . Výborného ovoce, a s ním spojených produktů, meruňky podporují vitalitu organizmu, léčí. Je středně odolná proti mrazu, vysoce odolná je i proti monilióze.


Murrumbidgee (Austrálie), a těžké ztráty byly hlášeny také u meruněk. Použitím insekticidu proti obaleči jablečnému, a použitím fungicidu proti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky