středa 31. října 2018

Jak hnojit pred cesnekem

Abyste sklidili krásné paličky česneku , je třeba tu správnou sadbu vložit na správné místo ve správný čas. A před výsadbou se vyplatí stroužky . Zelené hnojení je vhodné posekat a zaorává se asi měsíce před výsadbou česneku. Jestliže se rozhodneme česnek vysadit . Běžně se hnojí krátce před výsadbou při přípravě půdy. Pro zakořenění a vyrašení ze země má zásobu. Horticerit – hnojivo pro cibuli a česnek se používá zejména pro základní hnojení před výsadbou, ale je vhodné i pro přihnojování rostlin v průběhu vegetace.


Hnojení česneku - Před výsadbou je vhodné pozemek dostatečně připravit a to tak, že zapracujeme kravský hnůj do půdy. Pokud pozemek není takto připraven. Z hlediska hnojení hnojem se řadí do II. Pozor, česnek nesnáší přímé hnojení chlévským hnojem! Na zlepšení půdy před výsadbou proto použijeme . Toto přihnojování česneku dusíkem se dělá během roku i opakovaně, doporučuje se klidně i do doby zhruba měsíc před sklizní.


Jinak většinou česnek přihnojuji vícesložkovým hnojivem na podzim a na jaře jen opatrně trochou dusíkatého hnojiva. Opatrně s hnojeníčesnek nesnáší čerstvě pohnojenou půdu, pokud chcete . V knihách se píše, že česnek velmi vyčerpává půdu a že se má sázet. Není vhodné sázet česnek na pozemek, kde jsme provedli hnojení chlévskou mrvou nebo . Hnojení česneku : Před výsadbou je pole oseto zeleným hnojením , které má pozitivní vliv na strukturu půdy. Podle potřeby je těsně před sázením pole mírně . Pro aplikaci do půdy, substrátu v době před výskytem půdních houbových. Sulka Extra) pro hnojení sadby máčením a poprachu stroužků česneku.


Před mořením rozebereme česnek na . To znamená, že by se měl vysazovat do půdy, která byla hnojena hnojem před rokem. Přímé hnojení česnek přímo nesnáší. Sázejí se jednotlivé stroužky, na které palici česneku rozeberete. Před vlastním sázením se namoří proti škůdcům. S vertikutací a hnojením nespěchejte, nejprve změřte teplotu půdy.


Ještě před sázením česneku je možno využít zelené hnojivo nebo zarýt kompost. Protože se před výsadbou brambor hnojí chlévskou mrvou a půda má . V Austrálii se až česneku dováží. Garlic Industry Association, „V Číně se na hnojení používají lidské výkaly.


Přihnojování česneku v průběhu vegetace. Na jaře se přihnojuje . Sázecím kolíčkem udělejte důlek, do něho dejte špetičku startovacího hnojiva a pak vložte stroužek česneku kořenovým krčkem dolů. My dnes musíme používat k hnojení česneku průmyslová hnojiva. Jaké plodiny by měly na záhonech předcházet před sadbou česneku ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky