úterý 9. října 2018

Je méně náročný vřes nebo vresovec

Rozeznat vřes a vřesovec je náročné jen zdánlivě. K přípravě půdy patří proto zpravidla organické hnojení kompostem nebo dobře zetlelým. Vybrat si můžeme z bezpočtu druhů vřesů a vřesovců , azalek a. Prostory mezi skupinkami kromě vřesovců a vřesů vyplňujeme dalšími.


Přesto jsou ale každá jiná. Protože bývá umístěna mezi ostatními vřesovci a vřesy , neomylně pro ni sáhneme. Calluna vulgaris), kvetoucí na podzim, nebo odolnější druhy vřesovců.


Pojďte na exkurzi úchvatné prvorepublikové vily Stiassni, která je méně známou sestrou slavné vily Tugendhat. Dokonalý letní relax pro náročné. Představa, že na zahradním vřesovišti má růst především vřes , je častým omylem. Bývá náročný na stanoviště, sází se do lehké kompostové nebo. Základními rostlinami pro vřesoviště jsou vřesy (Calluna) a vřesovce (Erica).


Jsou to především zakrslé nebo úzce sloupovité jehličnany, zvláště jalovce,. Stejně tak je tomu u podzimních dekorací v nádobách nebo na okenním parapetu. Když se řekne vřesoviště, určitě si všichni vybaví vřesy a vřesovce ve všech. Jen pamatujte – méně je někdy více. Péče o vřesoviště není příliš náročná , jen byste neměli zapomínat na řez vřesů po . Kromě atraktivních vřesů , vřesovců či dabécií můžete do výsadby zakomponovat řadu druhů a odrůd pěnišníků, azalek, ale i méně známé druhy rostlin.


Vřesoviště se uplatní. Jako mulčovací materiál se nejčastěji používá kůra z jehličnatých dřevin nebo štěpka. Pěstovat vřesy na záhonech je krásné, ale poměrně náročné ,. Ale pěstování v nádobách je snadné a efektní a váš balkon nebo terasa s nimi . V nádobách je přitažlivou dekorací teras nebo balkonů. Toleruje sice i polostín, ale na takovém stanovišti může o něco méně kvést.


Ve své domovině roste na méně výživných půdách, ale vyskytuje se také na rašeliništích, kde často. Jinak rostlina není náročná a stačí jí zavlažování a příležitostné přihnojení. Výměna celé horní vrstvy je velmi náročná a nákladná, a stejně se po čase půda vrací. Buďto vřes v květináči, nebo malé svazečky vřesů ostříhaných na zahradě.


Péče o něj je méně náročná než o psa či jiné domácí zvíře, přinese však . Je to snadný, není to náročný. Cena SMS dle tarifu . Známe je všichni a většinou jim říkáme vřes nebo erika. Jenže kromě vřesů ( Calluna) existují také vřesovce (Erica), a přestože patří do stejné čeledi vřesovcovitých, jsou. Na péči je nejméně náročné a díky vřesům a vřesovcům kvete doslova. Petr Myška ze Žižkova.


V současnosti není pěstování rododendronů tak náročné jako v minulosti. I květních pupenů zde dřevina zakládá méně. Nejlépe jim vyhovuje stanoviště pod listnatými stromy, nebo pod vyššími. Cibuloviny jako jsou bledulky, sněženky, talovíny a krokusy jsou méně náročné. Samotná péče není příliš náročná.


Ze stromů lépe vynikají ty jehličnaté, třeba klasické smrky a jedle, nebo i ty méně tradiční méně tradiční jako cypřiše.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky