pátek 19. října 2018

Jak udelat z posekane travy kompostu

Kdo dává do kompostéru jen trávu , kompostu se nedočká. Také jste si nakoupili do zásoby spoustu jídla a teď nevíte, co s ním dělat ? A to stejné pravidlo platí i při kompostování posekané trávy. Tudíž je logické, že nelze vhazovat do kompostéru pouze posekanou trávu , která . Když přijde otázka, kam s posekanou trávou , většina zahrádkářů vezme kolečko a trávu.


Prvně, by se do kompostu neměla házet samotná tráva. Pak teprve poznáme, co je dobré dělat , aby se tráva dobře kompostovala. Likvidace posečené trávy je v dnešní době, kdy většina lidí už. Jak vybrat kompostér do zahrady, jak založit kompost a jak se o něj starat? Další možností , co udělat s posečenou trávou , je vyvážet ji na místní hnojiště.


Jak kompostovat posekanou trávu ? Co s posekanou trávou ? Možností máte hned několik. Většinu práce za vás udělá matka příroda, vy jí jen připravíte podmínky. Velmi rychle se v něm tvoří například kompost z posekané trávy.


Slupky od brambor, posekaná tráva , plevel ze zahrádky. Vyhazujete je do popelnice? Vytvořte si doma kompost.


Nechte si poradit od odbornice . V dubnu jsme zasili trávu a díky počasí a půdě se jí velice daří. Každý rok vymýšlím co udělat s posekanou trávou a zatím mě nic dobrého. Dávala jsem ji do kompostu , ale protože nemám zase tolik zbytků, abych ji něčím.


Ušetříme na hnojivech, protože kompost je tím nejlevnějším. K tomu se hodí zejména čerstvě posekaná tráva , kterou promícháme při přehazování. Pro rostlinu musíme však udělat do kompostu velkou jamku a tuto naplnit . Posekaná tráva je vhodná do kompostu. Přidáváme ji po menších vrstvách a prokládáme hlínou, tenkými větvičkami a . Do kompostu velmi často dáváme posekanou trávu.


Jenže, při kompostování by měl odpad zetlít. A při velkém množství tráva hnije a zapáchá, . Pokud k němu přihodíte trochu posekané trávy ze sekačky, vytvoří se . Ze 1mposečené zahrady získáte trávu o objemu 1l. Jednoduše řečeno, jen z posekané trávy kompost v žádném případě nevznikne.


Pokud tvoří převážnou část kompostu posečená tráva , je třeba na každou její.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky