pátek 19. října 2018

Jak vypěstovat ibišek na kmínku

Zkuste si do zahrady vysadit ibišek syrský a propadnete jeho kouzlu. Máte-li neodolatelnou touhu si vypěstovat vlastní keře, pak raději z letních řízků, . Ibišek na kmínku v přenosné nádobě potřebuje každé jaro hluboký řez, . Jak však docílit pěkného tvaru rostliny a bohatého kvetení? Ibišky rostou divoce v tropických a subtropických oblastech skoro po celém světě.


V přírodě rostou ibišky v podobě dřevnatých keřů nebo malých stromů.

Kromě pokojových rostlin můžeme pěstovat Ibišek i venku. Kromě klasické keřové formy si můžeme opatřit i ibišky roubované na kmínku jako nízké stromky. Stromkovitá forma ibišků nám v zahradní tvorbě . KM, K – zapěstovaná korunka na kmínku.


Hibiscus syriacus ´HAMABO´, vel. Syrské ibišky jsou mrazuodolné krásně . Typickou rostlinou plného léta je ibišek. Poslední větší stromek VENKOVNÍ IBIŠEK.

Rostliny na kmínku můžete samozřejmě koupit, ale větší radost je většinou z vlastní práce. Stromečky je možné s menším si větším úsilím a trochou času vypěstovat. Korunku vypěstujete snadno, zaštípnete kmínek ve výšce asi 1cm . Jako pokojovou rostlinu můžete pěstovat i méně známý ibišek dřípený. Ibišek coby košatý tropický keř či strom dosahuje výšky i několika metrů, . Pěstitelé pokojových rostlin možná namítnou, že ibišky – to je jejich parketa.


Takto můžeme dosáhnout za kratší dobu vypěstování velkého keře. Kvetení rostlin výrazně pomáhá sluneční svit. Je-li ho nedostatek, ubývá i květů. Před dalšími zimami přihrnujeme kolem kmínku opět zeminu, kůru, hrabanku nebo . Nádherné nápadně velké nálevkovité květy s dlouhým pestíkem. Pochází z Indie nebo Číny, kde roste vysoko, vytvoří i malý strom.


Příprava rostlin na zimu. S otázkou jak pěstovat ibišek zahradní souvisí i příprava rostliny na . Jedná se o ibišek venkovní, dřevnatou bylinu kvetoucí od léta do pozdního podzimu. Ibišku , ale nevím, kam s ním, jestli na slunný okenní parapet nebo raději někam.


Prostě vypěstovat vysoký dřevnatý kmínek.

Ibišky se dají pěstovat venku ve volné půdě, ale i jako přenosná rostlina v interiéru s letněním venku či zcela bez letnění. Ibišek syrský je velice krásná mrazuvzdorná rostlina, která se může pěstovat po. Dnes se podíváme na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky