čtvrtek 25. října 2018

Jak pěstovat miniaturní citrusy

Nejen zimní zahrada, ale i panelákový byt vám umožní pěstovat citrusy s úspěchem. Podmínkou je adekvátní péče o tyto subtropické rostliny, . Když se nám poprvé povede dovést rostlinu k plodům, máme skoro vyhráno. Autor: Archiv ireceptar.


Plody dlouho zrají i zdobí.

Ačkoliv návod na pěstování vypadá dlouhý, není pěstování citrusů až tak. Pokud se tedy chcete věnovat pěstování citrusů doma, stačí si pořídit. Fortunella Hindsii), citrus s miniaturními plody.


Citrus reticulata, tedy mandarinka obecná, pravděpodobně pochází z Filipín, ale jejím. Pěstování citrusů se stává doslova módou. Miniaturní citrusy se pohupují na větvičkách.


Na řeckém ostrově Korfu, kde je pěstování kumquatů velmi rozšířené, se z nich vyrábí vynikající likér. Pomeranče, citróny a podobné citrusové.

Vypěstovat si citrusy či jiné exotické rostliny totiž není tak složité, jak se na. V domácích podmínkách ji lehce zajistíte výrobou vlastního mini. Citrus jambhiri Tento druh citrusů se často pěstuje v tropických a subtropických oblastech Jižní Ameriky a. Ovoce je opravdu miniaturní , měří 3–cen- timetry. Tento polodlouhý trpasličí pomeranč patří mezi nejmenší citrusové plody, neboť. Hojně se také pěstuje na řeckém ostrově Korfu (Kerkyra), kde se z něj vyrábí . Pěstujete si doma citróny, mandarinky nebo pomeranče?


Ano, jde to skutečně poměrně snadno, většina citrusů vyroste v pěkné stromky a keře . NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ : Citrusy jsou stálezelené . Druhy vhodné do BYTU. Malý citrus Petr Broža z Moravce na Vysočině, který se pěstování citrusů věnuje řadu let, doporučuje do bytových . Vhodný stromek pro pěstování v zimních zahradách, domácnostech apod. Co takhle pěstování citrusů ? V našem novém mini seriálu o citrusech vám je postupně představíme.


Citrusovníky mají pěkně zelené, lesklé listy . Kromě klasických citrusů si můžeme pořídit pomerančovník a nebo mandarinku.

Bambus, mini bambusy - charakteristika a základní rady pro pěstování. Citrus mitis - zakrský pomerančovník je miniaturní pomerančový strom vhodný k pěstování v bytech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky