pondělí 29. října 2018

Jak susit houby na situ

Máte dvě možnosti, jak to udělat, Buď je můžete vyskládat na síto, nebo je navléknout na kuchyňskou nit. Na sušicím sítu : Rozložte houby naplocho v jedné vrstvě. Třeba se na ně připravit, protože jen připraveným, jak se říká, štěstí přeje! Když už se rozhodly houby sušit , potom začaly v jen málo vyhřáté . Sušme houby na slunci! Za pěkného počasí proto nechávám houby opalovat na sítu na balkóně – stačí i jen několik hodin.


Přečtěte si naše tipy, jak houby správně usušit a uskladnit, aby vám vydržely nejenom. Houby můžete sušit i doma na topení Foto: Profimedia. Vaření suché houby: pokyny krok. Jak sušit houby v troubě.


Poté, co se houby vaří, musí být odstraněny na sítu a přelít hubou. Když houby začnou konečně růst a je jich přemíra, přemýšlíme, jak je uchovat. Plátky sušíme nejlépe na dřevě či silonovém sítu , ne na plechu či. V první řadě je třeba houby správně nakrájet.


Díky sítu na sušení hub si můžete velmi pohodlně naskládat jednotlivé kousky . Chcete houby raději zamrazit? Zkušení doporučují nakrájené kousky nejprve blanšírovat – ponořit v sítu na minut do vroucí osolené vody, nechat okapat, pak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky