středa 10. října 2018

Jak sušit rajčata v troubě

Jak sušit lipový květ Pokud si během června a července nasbíráte dostatek lipových květů , můžete se pustit do jejich sušení. Z květů se nejčastěji dělá čaj, budete překvapeni jeho chutí, barvou i vůní. Lipové květy poměrně rychle schnou, takže do druhého dne je . Hlavní účinky lipového květu jsou močopudné, . Nasbírejte si lipové květy a nasušte si jich zásobu na zimu.


Sušená lípa nádherně voní a pomůže vám přes zimu s léčbou chřipky a nachlazení.

Rozhodně by neměly být přezrálé nebo dokonce obsahovat plody. Sušení lipového květu a jeho skladování. Z čerstvých květů můžeme připravit . Přečtěte si proto, kdy sbírat lipový květ a jak ho sušit , aby vám ani letos . Jak můžeme květy našeho národního stromu využít? Kdy je nasbírat, jak sušit , uchovávat a zpracovávat?


Lípa stříbrná a americká jsou stromy, . Pokud chcete sušit kořeny, nemusíte jim dávat takovou péči.

Horký den v igelitce ale neudělá dobře ani jim. Květy černého bezu i jeho plody . Lipový květ má mnohonásobné použití. Natrhané květy se suší rychle v průvanu ve stínu, nebo při umělé teplotě do °C v načechrané . Sušený lipový květ můžete přidat do čajových směsí, Foto: Jana Volská,.


Lípa velkolistá pak kvete o zhruba dva týdny později než malolistá, jež začíná kvést v červnu. Pozor snad jen na okrasné odrůdy, často . A právě teď je nejlepší čas si nasbírat a nasušit lipový květ ! A sušení na slunci jim zase ubírá typickou vůni. Jak poznám ten správný strom lípy? Co když utrhnu jiný druh lípy,nebude . Prosím o sdělení jak mám skladovat sušený lipový květ ? Nabízíme vám prodej sušeného lipového květu nejen na čaj.


Pozvěte je také do kuchyně! Skvělé tipy, kterak v kuchyni využít lipové listy, květy i plody najdete v . Stačí zalít sušený květ vodou a přidat med. Med můžete mít dokonce také lipový vlastní výroby.

Půl kilogramu čerstvých lipových květů louhujte 24 . Sběrači bylin na Vysočině v těchto dnech trhají a suší. Diviznu, třezalku nebo lipový květ nosí do výkupen a vylepšují si tak domácí rozpočet. Dobře se suší ve stínu a uchovávají hlavně na zimu, kdy je oceníme v podobě čaje. Nikdy nesušíme na slunci, květy by ztratily barvu i účinek.


Ideální dobou pro sběr lipového květu je červen. Nazbierajte lipu do zásoby: Účinky lipového čaju oceníte celoročne. Květenství sušíme rychle, ve stínu a na vzdušném místě. Při zapaření nám totiž listy tmavnou a při sušení na slunci zase lípa ztrácí své typicky .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky