čtvrtek 8. listopadu 2018

Jablka odruda pinova

Kyslé alebo priveľmi šťavnaté jablká , u ktorých štiava steká po nahryznutí po brade tiež nemusíme. Zimní odrůda s atraktivními plody, vhodná k přímé konzumaci nebo k uskladnění. Pinova -Evelina je klubová odrůda.


Dužnina je pevná, středně šťavnatá, navinule sladká. Sklízíme od poloviny . Jedná se o jedno z deseti .

Jablka střední velikosti, základní barva žlutá, krycí červená, nanesená formou. Původ: Odrůda japonského původu, vznikla jako kříženec odrůd ´Jonathan´ a ´ Worcesterská. Vzrůstnost stromu je slabá až střední, typ . Pevnou a křupavou dužinou, s plnou a osvěžující vůní a lehce. Toto jablko je výnimočne chutné, šťavnaté, pričom sa dá tiež veľmi . Nejchutnější odrůdou jablek z loňské úrody je odrůda Angold.


Jablka posuzovali naslepo, jejich názvy neznali. FUJI, IDARE SIRIUS,RED CAP.

Zabýváme se pěstováním jabloní od těch nejranějších odrůd až po zimní. Bod () specifikace produktu stanoví, že pro vypěstování jablka. Charakteristika odrody.


Odroda patrí medzi najkvalitnejšie súčasné neskoré zimné odrody jabloní. Odrůda Autumn Glory je kříženec Fuji (Apple) a Golden Delicious jablka , představovat červené nad zlatém pozadí. Velmi sladké, pevné tělo s jemnou „ skořice“ . Jabloň Braeburn je zimní velmi chutná odrůda jabloní s atraktivním zbarvením plodů. Vysoce rezistentní zimní odrůda s mírně proužkovanými plody výjimečné chuti.


Zimní sloupovitý odrůda se šťavnatými, jasně červenými plody. Optimisticky žiariace jablko má hladkú, slabo mastnú šupku žltozelenej farby,. Má guľovito kužeľovité plody. Základná farba je žltá, ktorú prekrývajú . Tato norma platí pro jablka odrůd (kultivarů) pěstovaných z Malus domestica Borkh, které se spotřebiteli. Mandarinka – tangerina je odrůda Nadarcott,.


Vás dovezená ze Španělska , je dobře loupatelná, sladká. Tato pozdně zimní odrůda není v ČR registrována. Malé, hnedé jablko : Parkerovo Väčšie s červeným líčkom, čiarkované: Ribstonské. R-EGO- Umím se prosadit a být tolerantní, 9.

Odrůdy jablek - jablka a jahody - pěstování a prodej. Hořicích na Jičínsku odrůda Rozela.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky