pátek 30. listopadu 2018

Jabloně prurez

Jak provádět udržovací a zmlazovací řez jabloní a hrušní: obrazový návod. Neudržovaný strom se časem vyčerpá a méně plodí. Zákrsek - Štíhlé vřeteno - Vřetenovitý zákrsek - Starší stromy (zmlazení) - Přeroubovaná jabloň - RUBÍN se řeže jinak . Je odlišný od řezu některých jiných ovocných druhů.


Prořezávání spočívá v odstranění nadbytečných . Máte zahradu, kde pěstujete jabloně ? Zimní řez jabloní a hrušní musíme stihnout do rašení, takže únor je ideální čas. Prořezáním dáváme ovocným stromům novou vitalitu na jaro a . U mladých stromků se bez výchovného řezu neobejdete, u vzrostlých stromů postačí udržovací řez. Z hlediska pěstování a tvarování koruny lze . Jednotlivé ovocné plodiny mají velmi často rozdílné nároky na řez. Nektriová rakovina jabloně Nádorovitost . Vhodně zapěstovaná koruna s polokosterními větvemi u vřetene 6. Udržovací řez (průklest) klasických tvarů Pravidelný, každoroční řez jabloní v . Odstraňujeme části letorostů, celé letorosty, výhony nebo větve v korunách stromů během vegetace jabloň. Stromy řez tolerující (lípa, vrba, tis, jabloň , ořešák).


Vlevo: příliš vzpřímeně rostoucí odrůdy sesazujeme na vnější rozvětvení – řez. Schéma štíhlého vřetene jabloní Obr. Jabloně či hrušně lze rovněž řezat na jaře, před začátkem růstu. Podle požadavků skupin druhů, druhů a odrůd.


Golden Delicious´-´Rubín´. Krásně se to dá prezentovat třeba u vzrůstných a plodných odrůd jabloní jako . Obrovské staré jabloně či hrušně mohou zabrat klidně celý den, zatímco ostříhání dvouletého stromku minuty. Kdy řezat ovocné dřeviny?


Pokud máte fotografie, tím lépe. Děláte si starosti, jak udržet pěkný tvar ovocného stromku? Jádroviny ( jabloně , hrušně, …) . Vysvětlíme vám, proč se vlastně řez dělá, kdy je ten správný termín a které tvary . Jabloně a hrušně – šířka štíhlého vřetene je cca m, tzn. Z jabloní se to týká odrůd Denár, Melodie, Rosana, Šampion, a hrušní Amfora, Dicolor, Konference, Lucasova a dalších.


Hnojení: Hrušeň patří společně s jabloněmi mezi ovocné stromy náročnější na výskyt dusíku. Jabloň - prohyb listů nahoru zrníčka a flíčky hnědo-červené, 13. Nejvhodnější druhy pro tyto tvary jsou jabloně a hrušně, ale i ostatní ovocné druhy se dají pěstovat ve tvaru ovocné stěny.


Nevýhodou ovocných stěn je, že na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky