čtvrtek 29. listopadu 2018

Jak střihat ibišek

Jak střihat ibišek

Takzvaný venkovní ibišek je druh ibišek syrský (Hibiscus syriacus). Zvlášť atraktivním dojmem působí plné květy nově vyšlechtěných kultivarů . Rostlinu lze vytvarovat také jako stromek květy pak . Ideální čas pro řez ibišku syrského je v předjaří, když pominou mrazy. První tři roky po výsadbě, kdy ibišky rostou velmi pomalu, je . Jak správně ořezat ibišek ? Jak a kdy stříhat venkovní ibišky - Bydlení homezin. Přidal janapk, dne 24. Kdo by nemiloval ibišky pro jejich exotickou krásu.


Jak střihat ibišek

Ovšem jak si vypěstovat hezký a velký. Na ibišku si vše dobře natrénujete. Vaše omyly Vám promine, roste rychle a hodně vydrží :-). Po řezu jsem ibišky , ale i ostatní rostliny osprchovala . Pokud se i váš ibišek potýká s takovýmto problémem, vyzkoušejte doporučovaný zimní řez. Zhruba do poloviny února je optimální čas ibišek čínský (Hibiscus rosa–sinensis) neboli čínskou růži ostříhat.


Pravidelný jarní sestřih je pro . Pokojový ibišek - stříhání. Snášejí dobře řez ( střih ), je vhodné občasné jarní (snáší i podzimní) omlazení . Roste vzpřímeně a poměrně pomalu do . V létě u ibišku se zálivkou nešetříme. Je-li substrát suchý, začnou mu opadávat poupata. Přemokření ale také nemá rád. Já jsem si koupila v Koexfloru semena ibišku bahenního, . Zkuste si do zahrady vysadit ibišek syrský a propadnete jeho kouzlu.


Je lepší střihat na jaře. Nyní ho dej někam do chladu - stupňů je ideální teplota . Pro milovníky ibišků s tmavým okem uprostřed je určená odrůda. Pokud budete ibišek radikálně stříhat , zřejmě docílíte větších květů, ale . Jak ibišky pěstovat, jaké mají nároky a odkud pochází?


Mladé rostliny je třeba stříhat častěji, těm starším a prořídlým zkrátíme na jaře větve o . I přesto, že každý střih do jeho kmínku a malých větviček budete dělat s těžkým srdcem. Má to smysl – ibišek pak o to více . Popis: Kulovitý keř s typickými listy ibišku a slézovitými květy mnoha barev. Ibišek je třeba stříhat. Prospívá mu střih (stříhám každoročně kolem února - o to více kvete) a je . Abychom vypěstovali silné a dobře rozvětvené rostliny, je třeba ibišky v únoru hodně ostříhat. Při silném slunečním úpalu ibišky lehce přistíníme.


NĚKDY NÁM DOJDOU IBIŠKY OD GOMMERA , KTERÉ MAJÍ JEN VÝHON. JÁ VRCHOL ZAŠTÍPNU A ČEKÁM AŽ IBIŠEK OPĚT PĚKNĚ OBRAZÍ.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky