úterý 13. listopadu 2018

Jakou hlinu na hortenzie

V zimním čase k nim přihrňte zeminu , můžete doplnit i chvojí. Z tabulky se dozvíte , jakou barvu květů mají jednotlivé odrůdy hortenzií a které jsou . Záhonové i nádobové hortenzie mají podobné nároky. Podívejte se na jejich přehled a zjistěte, co vaší rostlině pomůže. Stojí za to koupit speciální směs nebo si namíchat zeminu , v níž bude po jednom dílu rašeliny, .

Nejlépe rostou na chráněném stanovišti v polostínu. Ideální zemina pro hortenzie. Tyto nádherné květiny špatně snášejí velké množství vápníku, . Oblíbená květina našich babiček se vrací na výsluní. Bohatými kulovitými květy. Poradíme vám, co hortenzie potřebují, aby se jim dařilo!


Zakoupil jsem sazenice minirajčat ale s pěstováním na balkoně nemám žádné zkušenosti, to je jak velikou nádobu, kolik je potřeba zeminy, jakou zeminu , kdy . Kvete tedy později, než hortenzie velkolistá.

Jak pěstovat hortenzii latnatou. Co se týče nároků, je keř náročný především na světlo. Mezi druhy, které u nás vídáme na zahrádkách, je nejrozšířenější hortenzie velkolistá (Hydrangea macrophylla). Její pěstování není složité a . Zvolenou zeminu smícháme s uleželým kompostem a rašelinou v poměru 1:1. V nádobách pěstované hortenzie dáváme na terasy a balkóny po 15.


Hortenzie se množí řízkováním. U hortenzií se nevyhneme stěhování rostlin na zimu do interiéru. Dala jsem si s tím práci, odkopala jsem hlínu kolem kořenů, nasypala.


Krásně kvetla, teď čekám, jakou barvou vykvete letos, hnojím na modré hortenzie , jen . Atraktivní jsou také stromkové tvary zapěstované na kmínku. Listy mají tvar vejčitý až obvejčitý a na vrcholu jsou špičaté. Před zimou též přihrneme zeminu a doplníme i chvojí kolem rostlin. Změnit barvu květů hortenzie není vůbec složité, nejde to ale s každou.


Jak ale dosáhnout takové barvy květů a květenství hortenzií, jakou si přejeme? Některé druhy hortenzií mají na okraji květenství sterilní květy se zvětšenými. Stanoviště preferují polostinné a chráněné, zeminu rašelinohlinitou, .

V zahradách se nejčastěji pěstuje hortenzie velkolistá (Hydrangea macrophylla),.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky