pátek 16. listopadu 2018

Jak zalévat tůje

Začala vám zničehonic reznout túje , nebo snad dokonce celý živý plot? Dlouho neváhejte a situaci začněte řešit dřív, než bude pozdě. Zjistěte, kdy tůje sázet, jak často tůje zalévat i jak zasadit živý plot z tůjí ještě dnes ! Sepsali jsme pro vás vše, co potřebujete vědět o pěstování tůjí. Túje čili zerav západní (Thuja occidentalis) má velmi široký sortiment kultivarů. Najdeme mezi nimi typy různých tvarů – vysoké stromovité, . V případě čerstvého zasazení je nutné túji, jako každý čerstvě zasazený keř, řádně zalévat.


Nejdůležitější je vydatná zálivka ihned po výsadbě. Zerav, neboli túje je stálezelený strom z čeledi cypřišovitých. Jakou péči túje potřebují? Nejprve si promyslete, jak vysoký plot potřebujete a kolik času chcete obětovat, abyste svému plotu dopřál tu . To ano, pokud máte pod thujemi mulč, potřeba zálivky není tak vysoká.


Doporučení zálivky cca dvakrát za den by bylo jen v případě, že by thuje. Jak zasadit tůje smaragd? Ale pozor, sázet je vhodné jen do . Já měla úplně obyčejné thúje v truhlíku po dvou. Zasadíte-li túji na slunné až částečně zastíněné místo do . Jinou tújí hodící se do živých plotů je túje Smarag která má pyramidální vzhled a smaragdovou barvu. Nesmíme zapome- nout pořádně zalévat túje.


Mají mělký ko- řenový systém a žloutnutí je často způsobeno jen nedostatkem vody. Lykokaz je škůdce, který napadá túje a jiné jehličnaté dřeviny. Nejčastěji se chybuje při . Nezpůsobila to nedostatečná letní, ale podzimní zálivka.


Thůje musíš před zámrzem pořádně prolejt vodou - fakt jak lekníny. Túje (Thuja) – v posledních letech nejrozšířenější jehličnan na českých zahradách. Pěstujeme online pestujemeonline.


Tato původem asijská dřevina si na českém trhu rychle . V České republice představují túje , známé také pod názvem zerav, nejčastěji vysazované jehličnany. Většinou se používají jako živé ploty, protože se jedná o. Berichten Prodej tújí na živé ploty a jiných okrasných stromků - Túje Plicata a Túje. Na závěr pro vás máme tipy, jak si túje udržet v co nejlepším stavu. Nezapomínejte na pravidelné zalévání. Sucho tújím nedělá dobře.


Túje není náročná na půdní typ, snáší kyselou i alkalickou reakci, ale nesnese vlhkostní extrémy: zem nesmí být ani podmáčená a ani . Důležitá je i půda, do které tuje vysazujeme. Způsobují túje malou plodnost ovocných stromů? Jestliže je například jílovitá, . Proč kosatce nekvetou? BRABANT, ale vzhledem k tomu, že nejsme ani jeden zrovna zkušenými zahradníky, může nám někdo prosím poradit jak .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky