středa 28. listopadu 2018

Jak ošetřit vinnou révu po zimě

Jestliže budete vinnou révu sázet na jaře, je nutné ji upravit řezem již před výsadbou. Révu na zimu nepřikrýváme, pouze přihrneme ke kořenům zeminu. Hluboký zimní řez révy vinné je velmi důležitý, neboť zajistí kvalitní plody a dlouholetost keře.


Je tedy čas vytvořit vinné révě kvalitní oporu. Kmínek volně přivazujte k opoře, nejlépe páskami z PVC. Na zimu opět nahrňte zeminu a vytvořte růvek, který . Ačkoliv révě zbyde pouze několik větví, kvalita hroznů v další sezoně za to opravdu stojí. S řezem révy se začíná asi v polovině nebo koncem zimy.


První postřik většinou stačí v dubnu, až začne réva rašit, je vhodné ji opláchnout . Vinnou révu je nejvhodnější vysazovat na podzim (konec října, začátek listopadu ), nebo brzy na jaře, hned jak se půda prohřeje . Jak stříhat vinnou révu na jaře? Krátká ukázka stříhání odrůdy Rulandské šedé ve vinici Karlík, trať Kameny v jihomoravských Šardicích. Nejlépe provádět na jaře, v březnu a dubnu. Nevíte jaká odrůda vinné révy je vhodná pro pěstování na zahradě?


V zimním období vinná réva odolává teplotám pouze do -°C. Způsoby roubování révy vinné Ve vinohradnictví se používá několik způsobů. Révové sazenice se nejčas- těji vyrábí v zimním období na roubovacích stroj- cích. Před vlastním roubováním lze provést ještě dodatečné ošetření proti . Pro mnoho lidí představuje konec zimy období, kdy pociťují únavu a vyčerpání. Pokud musím ošetřovat zvlášť, jaké nechat prodlevy mezi jednotlivými postřiky?


Mrazudolnost odrůd révy vinné je ovlivněná genetickými, agrotechnickými a klimatickými podmínkami. Mrazuodolnost je výrazně odrůdově závislá. Zajíci, králíci nebo srnky mohou poškodit kmínky mladých stromů do té míry, že bývá . Několik drobných preventivních opatření a pár ošetření biologickými. Zimní řez révy by měl být proveden nejen podle předpokládané plodnosti, ale měl by . Nejdůležitějším opatřením proti této chorobě je provést 2-ošetření v období po odkvětu v intervalech cca dnů.


Ochrana se provádí postřikem . Vinná réva kvete a je čas pro její ošetření proti houbovým chorobám i. Rozhodně sazenici zahrňte pokud již raší. Tento pin objevil(a) HELECELA. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Na jaře trápívají révu vinnou nepříjemní škůdci - roztoči.


Koncem léta, v srpnu, se stěhuje do zimních oček a připravuje se na přezimování. V průběhu měsíce srpna tudíž ošetříme révu vinnou akaricidy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky