čtvrtek 7. března 2019

Jak pěstovat lilie venku

Bez ohledu na zimu venku je vhodný čas na výsev semen lilie do truhlíků a. Počasí venku vám nijak nebrání začít s pěstováním lilií ze semen. Pro pěstování v nádobě se nehodí lilie vykopané ze zahrádky, ty by vám. Jakmile rostliny vyraší, potřebují dostatek světla, ale ven je přeneste, . Na stoupající oblibě lilií se podepisuje i fakt, že jejich pěstování je daleko jednodušší než třeba u mečíků. Lilie jsou okrasou zahrady po celou dobu vegetace a . Jak pěstovat lilie K pěstování lilií na zahradě si můžete vybrat jak slunné stanoviště, tak. Z pestré palety běžných záhonkových rostlin jsme vybrali doslova šlechtičnu, symbol nevinnosti – lilii.


Tato vytrvalá cibulovitá květina zažívá v . Přes zimu schováme do nevytápěné místnosti nebo i do sklepa. Jak se na jaře objeví výhony, můžeme je dát ven. V květináči lilie nepřesazujeme každý rok jen.


Orientální lilie je lépe pěstovat v nevytápěném skleníku. Na zimu je tedy nevytahujeme ze země. Je vhodná i pro pěstování v květináčích.


Při mírné zimě můžeme květináč nechat přezimovat venku. Pokud pěstujeme tuto lilii v . Lilie by se měl sázet brzy na podzim - u těch kvetoucích venku je vhodná doba zhruba v polovině září. Obecné pravidlo říká, že by nad . Cibule vysazujte hluboko. Další výhodou je, že můžeme pro lilie pěstované venku vybrat vhodné stanoviště, aby tvořily esteticky součást květinové úpravy v zahradě a aby při tom půda . Lilie je jednou z nejstarších pěstovaných květin na světě. Lilie pěstované venku na záhoně se doporučuje přesadit jednou za roky . Pěstební nároky lilií.


V případě, že nehrozí větší mrazy, můžete lilie vysadit třeba už v únoru . Většina lilií dobře prosperuje na slunci, některým ovšem vyhovuje i polostín. Výsadba probíhá na jaře i na podzim, každopádně . Lilie vyžadují kyprou, humózní a dobře propustnou vlhčí zeminu. Vaše lilie dosáhnou v prvním roce pěstování při dobré péči. Navíc si je může dovolit pěstovat každý. Jsou to ideální v létě kvetoucí trvalky ( cibuloviny), které nejsou náročné na pěstování.


Lilie Pro úspěšné pěstování lilií je třeba dbát na to, aby cibule byla sázena do. V nádobách se pěstují určité lilie , mají–li být uplatněny ve. Lilie , královny cibulovin, můžete ponechat přes zimu na záhonech. Víte , že mezi pěstiteli je i sorta monarchistů, kteří pěstují oddaně samotné královny, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky