středa 27. března 2019

Jak zazimovat stále plodící jahody v kvetinaci

Vše, co budete k zazimování muškátů potřebovat, máte doma – novinový papír, zahradní nůžky, kbelík a lísku nebo jinou vzdušnou bedničku. Během zimy jste pravděpodobně kontrolovali muškáty , které strávili zimu ve sklepích a ve skladech a už jste přemýšleli nad jarem, kdy už opět . PELARGONIE , SURFINIE ,FUCHSIE z multiplata a zazimování. Návod je stejný jak pro pelargonie,tak i surfinie,i fuchsie. Ideální teplotou pro zazimování je rozmezí 5-stupňů. Jak se postarat o muškáty ? Nejdříve je důležité rozlišit, zda máte muškáty vzpřímené nebo pnoucí.


Vzpřímené zazimujete tak, že rostliny vyndáte . Pnoucí muškáty ponechte v truhlíku a přeneste na světlé a vzdušné místo s teplotami od tří do dvanácti stupňů. Nemusíte je příliš zkracovat, jarní řez postačí až . Možná jste i vy zazimovali balkónové květiny, nejčastěji se z balkónovek zazimují muškáty. Teď je doba, kdy bychom je měli pomyslně probudit . Jak zazimovat muškáty (pelargónie).


Pěstujete přes léto rády muškáty ? Přes léto nám krásně zdobí domovy. U nás se nejčastěji pěstují druhy dva – pelargonie páskatá (Pelargonium zonale) . Mnoho pěstitelů má zazimování spojeno s tmavým chladným prostorem, jakým je sklep. Jenže ten nemusí úplně vyhovovat.


Sklep by měl mít pro . Jak poznat, které rostliny jsou k zazimování vhodné, a které ne? Pokud máte pnoucí muškáty , jednoduše je ponechte v truhlíku a pouze . Převislé neboli popínavé muškáty seřízneme asi do tří pěti centimetrů od půdy. Oba druhy zaléváme, ale nepřeháníme to. Fuchsie Všechny jejich . Protože jsou to trvalky, je potřeba jim i během zimy poskytnout potřebnou . Venku mám ale stále oleandry, palmu a muškáty.


Přezimování: lze ne u všech odrů od srpna nehnojit, před zazimováním zkrátit. S tou palmou jsem asi udělala chybu, ale dnešní noční zimu jsem nečekala. Příští rok se vám odvděčí spoustou květů. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou . Muskaty davam pres zimu do sklepa ci chodby.


S pnoucími muškáty mám již dlouholetou zkušenost. Mívám tak dvanáct až . Prosím o radu, jak zazimovat převislé muškáty ? Ráda bych je měla příští rok opět krásné. Správnou dobu na zazimování vám určí venkovní teplota.


Rostlinu je nutné seříznout o jednu třetinu, . Proto je dobré je uklidit dříve, než venku . Muškáty by neměly být vystaveny mrazům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky