úterý 26. března 2019

Jake mango je poznám zralé avokádo

Dobrý den, zjistila jsem, že mi kaktus roste třošku na stranu , tak jsem se ho. Dobrý den, chci si za okno zasadit na jaře nějaké květiny, ale nevím jaké ,. Kdosi ji koupil v OBI,ale tam já kytky nekoupím ani náhodou. Kdybych byla svícníkem, chtěla bych tady na tom místě žít? Epifytický způsob je nezbytný u rodu Vanda, jež vytváří husté závěsy vzdušných kořenů. Podobně je na tom drobnější a méně náročná . I na něm lze vytvořit zelenou pohodu, ve které se urodí i lahodné….


Z atraktivně kvetoucích letniček se na západní straně daří například . Na zdi se přidržují pomocí přísavných terčíků. Orientace výsadby západní , ale roste i na severní straně, snáší slunce, polostín i stín. Na jižní stranu vybíráme rostliny, které snesou intenzivní sluneční svit – pro některé rostliny může být polední slunce . Albert Country New Brunswick, and tested and evaluated in Kentville, NS Canada. Letos bych vás chtěl uvrtat do pěstování ovoce a zeleniny přímo na balkoně. Papriky jsou na balkoně něco jako rajčata, akorát to nejsou rajčata.


Kupodivu všechno krásně rostlo: jahody, salát, cherry rajčata, bylinky a všechny kytky. Přemýšlíte, jaké květiny do truhlíků na severní stranu vybrat a bude se jim tam vůbec dařit? Poradíme, které druhy rostlin snáší stín.


Pro pěstování širokého spektra pokojových rostlin jsou přitom optimální především světlá západní a východní okna, umístění na jižně . Zajímalo by mne( na obr.4),v jak velikém truhlíku a kolik rostlin tam bylo? Potřebovala bych poradit jaké rostlinky pěstovat na balkoně který je na západní straně. Na západ bych dal běžné kytky. Máme pro vás ale dobrou zprávu. Ať už je orientován na tu či onu světovou stranu , vždy se najdou květiny, kterým se bude na vašem balkoně . Pokud máte balkon orientovaný na západní stranu , můžete si . Takové stanoviště mají rády květiny, kterým vyhovuje lehký polostín.


Mezi ně patří balkónové rostliny typu lobelek, bacopy a nádherně vybarvené verbeny. Západní stranu většinu dne zalévá dostatek světla, ráno ji ale zahaluje stín. Na rostlinkách se tak dlouho drží rosa, což pro ně může být . Trápí vás, že právě váš balkone není na tu správnou stranu , a tak se tam rostlinám nedaří? Dost možná je to špatným výběrem. Do stínu dejte fuchsie, na slunce muškáty.


Truhlík ale naplňte pouze do dvou třetin, aby zbylo místo i na květiny. Jaké květiny se kam hodí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky