úterý 5. března 2019

Jak řezat na tůje

Kdy a jak se túje stříhají a zařezávají, na to se podíváme v dnešním článku. Cílem řezu je hlavně zmnožení hustých větví od báze, tedy od . Odpověď: Řez tújí (Thuja, zerav) by se neměl odkládat až vyrostou do určité výšky. Vhodný je řez nejméně 1x ročně.


Díky pravidelnému řezu zahoustnou a . Jana se ptala, zda může radikálně řezat túje.

Potřebuje je zkrátit asi o metr. Víte, jaký tvar by měl mít živý plot z tůjí , aby byl krásně zelený, nebo jak často tůje stříhat? Pokud ne, přečtěte si vše důležité o stříhání tůjí ještě dnes! Thuje (zeravy) se pěstují v stříhaném živém plotě do výšek - metry, vyšší se nedoporučují kvůli obtížnosti řezu.


Pravidelně pěstovaný živý . Jarní řez rybízu – ukázka řezu a zajímavosti - Duration: 22:27. Můžete je zkracovat jak do výšky, tak do šířky. Jak provést zkrácení tújí V živých plotech keř stříhejte poněkud šikmo, aby byla túje nejširší u země.

Ale těch thují je opravdu škoda. Jsou to krásné exempláře,i když přerostlé. Já bych je ponechal a odříznul v polovině. Ony obrostou a během . Sestříhávání živých plotů motorovou pilou je krajně nevhodné. Bude roztřepaný řez, zasychání konců uřízlých větviček, zatékání vody do ran, . Ať už jde o túje , habr, ptačí zob, zlatici, bobkovišeň nebo hlohyni, zajistíme.


Prohlédněte si naše realizované zakázky řezu živých plotů, tújí a keřů v Praze a . Pokud máte malou zahradu, nedělejte živý plot z tújí. Právě nastal čas řezu. Věděli jste, že túje neboli latinky thuja je lidový název pro zeravy, které patří mezi cypřiše? Túje jsou nejen velice častým estetickým prvkem . Tento příspěvek (zjistit adresu).


Mám dotaz jak dalece lze zkracovat vzrostlé túje ,ty naše mají . Jak se stříhájí tůje a kdy se stříhají? Zbytky po řezu tújí lze kompostovat pouze v malém množství. Obsah jedovatého thujonu a vosková vrstva způsobují však delší dobu rozkladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky