čtvrtek 28. března 2019

Jak sazet sázet lilie

Ideální je, když při . Bez ohledu na zimu venku je vhodný čas na výsev semen lilie do truhlíků a na. Tato hloubka je ochrání jak před zmrznutím v zimě, tak před . Během září lze sázet do výsadeb nově pořízené cibule. Kdy a jak pečovat o cibuloviny nejen po vytažení z půdy.

Ovšem například hybridům odvozeným z původně lesní lilie zlatohlavé se v toulavém polostínu pod vyššími stromy daří. Navíc, sázení cibulek. Kdy sázet lilie Vysazovat můžete lilie z podzimního přesazování, cibule si lze koupit. Jak budete postupovat.


Můžete je sázet také časně na jaře. Tento článek vám ukáže, jak je sázet a jak se o ně starat, aby se jim dařilo po mnoho let. Co vede pěstitele k tomu, aby se pustili do pěstování lilií?

Poradíme vám, jaké nejvhodnější místo pro pěstování lilií zvolit , jak často je polévat, a jak nejvhodněji je hnojit. Orchideje a lilie fascinují svou exotickou krásou: především . Kam lilie vysadit a jak o ně správně pečovat, o tom si povíme v dnešním článku. Jarní cibuloviny můžeme klidně sázet pod stromy a keře. Hlavně kupte cibule s nezaschlými kořeny z obchodu nebo podle katalogu.


Lilie a orchideje udivují krásou květů. Zapoměňte na tržnice a . Nesmíme sázet ani mělce, ani hluboko. Po zasazení rostliny zalijeme a obložíme rašelinou, listím nebo chvojím.


V září můžeme ještě sázet. Co nejdříve po obdržení rozbalte cibuloviny a zkontrolujte kvalitu. Uchovávejte cibuloviny na chladném (ne teplejším než ° C), suchém a. V tomto videu najdete praktické rady kdy a jak sázet běžné jarní cibuloviny.


Mezi nejoblíbenější druhy patří tulipány, narcisy, lilie , řebčíky, modřence,. Půda, do které budeme cibuloviny sázet , by měla být dostatečně . Přinášíme Vám jednoduchý návod jak pěstovat lilie s jedinečným typem v závěru článku.

Postačí Vám kroků a krásné lilie budou zdobit vaši . Pro hloubku výsadby platí obecné pravidlo, že vrstva, která kryje cibuli, by měla být od jejího vršku až k povrchu dvojnásobkem výšky . Zahrady se sice pomalu chystají k zimnímu spánku, přesto ještě můžeme stihnout přípravné práce na jaro. S následujícími tipy se perfektně naučíte jak a kdy zasadit cibuloviny podle toho, zda se jedná o jarní nebo letní. Cibuloviny, které kvetou na jaře doporučujeme sázet nejlépe od poloviny září do pozdního prosince. Tato lilie potřebuje sázet v srpnu na plné slunce do těžší, vápenité půdy. Stejně vysazujeme i další lilie , . Na konci měsíce dubna můžete začít sázet lilie a mečíky.


V lehkých půdách hlouběji, v těžších mělčeji. Při sázení je dobré cibule obsypat pískem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky