středa 13. března 2019

Jak vápnit trávníky

Naše redakce si vyzkoušela vápnění trávníku českým vápnem a zjistila jaký vliv to má na mech. Přinášíme naše zkušenosti. Kupte dolomiticky vapenec a ten tam dajte.


Ukázat polohu příspěvku v diskuzi . Vápnění zeminy - hašené vápno?

Na podzim trávník posypat mletým vápencem? Trávník na jaře: Vertikutace, vápnění, hnojení. Na jaře je třeba trávník provzdušnit, zlikvidovat mech i dvojděložné plevele, odstranit krtince a nerovnosti, dosít holá místa.


Změřit si samozřejmě můžete i klasické pH půdy, které také jednoznačně prozradí, jestli je třeba vápnění trávníku anebo nikoliv. V půdě je vápník přítomen přirozeně, ale jeho obsah klesá pěstováním rostlin a vyplavuje se vodou. Nejnáročnější na vápník je přitom zelenina a . Základní je úprava pH půdy vápněním.

U trávníku by pH půdy nemělo přesahovat hodnotu 6-5. Na vápnění trávníku se používá dolomitický vápenec, který se . Obsahuje i hořčík, kterého je obecně v půdě nedostatek. Otazníky kolem vápnění.


Rozmetadlo využijeme pro rovnoměrné hnojení či vápnění. Další důležitou funkcí vápnění je dezinfekce půdy. Jarní péče o trávník - Koncem zimy se trávník probouzí z období vegetačního klidu.


Použijte k tomu ruční rozmetací vozík, abyste vápno rozptýlili jemně a pravidelně. Jednou z příčin mechu v trávníku je kyselá půda, řešením proto bývá její vápnění. Předem je ale nutné vyloučit další důvody a zjistit si pH kvůli . Sbírejte vaječné skořápky, v zahradě je bohatě využijete. Posune-li se soustavným vápněním hodnota pH k začne se nám měnit . Použijte speciální vápno na trávníky a na začátku zimy jím rovnoměrně posypte povrch.


Některé druhy mechů jsou však k vápnění tolerantní a je třeba tento zásah kombinovat s dalšími opatřeními . Koncem října je ještě stále čas na výživu travního porostu.

Nejlépe za vlhkého počasí aplikujeme podzimní hnojiva, která . Z uvedeného je zřejmé, že pěstování trávníku není vůbec jednoduché. H ) — vápnit (100—3g mletého vápence na m2). AROS-osiva vám přináší instruktážní video o tom jak dokonale zregenerovat a obnovit trávník na jaře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky