úterý 5. března 2019

Jak sázet meruňky

A to jako čtvrtkmen s volně rostoucí korunou a terminálem nebo jakjo . Stromky meruněk můžeme vysazovat v podzimním období i na jaře. Meruňky vyžadují půdy záhřevné, středně těžké, propustné, hlinitopísčité . Meruňky patří mezi nejlahodnější a přitom velmi zdravé ovoce. Tyto vděčné stromky lze pěstovat i mimo nejteplejší nížiny, pokud jim . Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví, včetně výběru odrůdy, výsadby, péče o ovocné stromy a také boje se škůdci a chorobami. Meruňka je ovocný strom, který k nám dorazil z Číny přes Itálii, Slovinsko, Štýrsko a Rakousy.


Jak sázet meruňky

Taky bych řekl, že pro výsadbu meruňky je optimální doba. Zejména, pokud se má oteplit. Budete-li ji sázet na stejné místo, vykopejte pařez . Na konci jara nebo na začátku léta, ale co se týče hnojiva, tak to nevim! Jarní řez meruněk - od výsadby do plné plodnosti (1. díl) - Duration: 24:27.


Jan Urbánek - pěstitel 15014. Ve spolupráci se Střední odbornou školou Bohemia Regia Praha jsme pro vás připravili názornou ukázku. Stromek je třeba koupit (nejlépe ve školce) co nejdřív, to je kolem poloviny října a hned jej vysadit.


Meruňku i broskvoň musíme před výsadbou důkladně se- . Pokud se rozhodnete meruňky zasadit na jaře, je nutný řez, pokud sázíte na podzim, pak řez nechte na jaro. Sázení stromku Vyhlubte jámu . Při výsadbě je důležité zasadit stromek do správné hloubky. Kontejnerované stromky je možné sázet běhen vegetace, téměř kdykoliv, tím se prodlouží výrazně možnosti pořídit si na zahrádku meruňku. Raná až středně raná odrůda meruňky , zraje dnů před odrůdou Velkopavlovická.


Byla vyšlechtěna v USA, selekci provedli v Mendelu v Lednici. Nejprve z pecky odstraňte zbývající dužninu. Je to důležité pro zabránění tvorby plísní. Existují tři způsoby, jak zasadit meruňkovou pecku: pecka necháte tak, jak. Použijeme-li slabě rostoucí podnože (St.


Julien A, Wangenheimova, Pixy), vysazujeme stromky . Kromě choulostivých druhů broskvoní a meruněk lze na podzim vysadit prakticky všechny u nás běžné ovocné stromky. Například jsem ale nikde nenašel, jak připravit půdu před vysazením - jaké hnojivo a kolik dát do jámy, kde se vysadí meruňka. Věnovali jsme se ošetřování meruněk a broskvoní. Stromy je vhodné před výsadbou namočit na noc do vody.


Některé druhy stromů, například meruňky , je možné a mnohdy i vhodné zasadit na jaře, během března a dubna. Ale stromy z podzimní . Navíc mají meruňky a broskvoně vyšší nároky na teplo, takže by mohly umrznout. To jaký ovocný strom zvolíte, ovlivňuje dále několik faktorů.


Chloubou každé zahrady by měly být i peckoviny čili ovocné stromy nesoucí rajské plody, jako jsou třešně, višně, meruňky , švestky či broskve. Teplomilné ovocné druhy, jako jsou broskvoně a meruňky , se snáze ujímají na jaře, protože mělce koření a jsou celkově náchylnější k .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky