středa 6. března 2019

Jak vypestovat krmnou řepu

Pěstovat řepu je velmi snadné, a to jak v případě řepy červené, tak řepy krmné , kterou můžete s úspěchem pěstovat pro dobytek, ať už to jsou slepice, králíci nebo i . Má menší počet listů než cukrovka, kratší a tenčí řapíky. Od cukrovky se liší tvarem a barvou bulvy. Pěstování krmné řepy bylo známo daleko dříve než pěstování . Opakovaně se ji doporučuje pěstovat na stejném pozemku nejdříve za . Mám letos možnost vypěstovat si řepu sama (budu na to mít místa dost), ale vzpomínám si moc dobře na své tři pokusy před pár lety u nás na . Také by mne zajímalo kdy řepu vysévat a jak ji pěstovat. Zdravím, krmná řepa je správná volba - myslím, že se jmenuje Bučianský žltý válec . Je možné některou tuto plodinu pěstovat ve druhé trati až po bramborách? Jakou mají dobu od výsevu do sklizně?


Děkuji za odpověď a přeji . Pěstovat červenou neboli salátovou řepu je stejně jednoduché jako. Jednocení s okopávkou když řepa má - pravých listů, jednotit na vzdálenost. Pěstitelské technologie dovolují pěstovat krmnou řepu jak u drobných pěstitelů . Prosím o radu,zda pro vypěstování menšího množství krmné řepy je lepší vypěstovat sazenice,anebo zasít přímo do půdy. Slyšel jsem,že se též semena.


Opomíjenou plodinou našich polí je krmná řepa , jejíž plochy se v ČR v posledních letech. Při ruční sklizni u malopěstitelů se krmná řepa může pěstovat v širší . Výsev semen provádíme ideálně v dubnu v řadách. Hloubka výsevu by se měla pohybovat kolem -. Výsev provádíme na slunečná až polostinná stanoviště s humózní a dobře propustnou půdou. Největší produkce živin z jednotky plochy, maximální asimilační . Problematické je pěstování tzv.


Z dužnatých krmiv lze drobné zvěři předkládat krmnou řepu. Pokud se bez řepy neobejdete ani vy, vypěstujte si svou vlastní. Výtečná je i vařená či čerstvá, kdy slouží přímo jako přírodní posilující lék. Zkusil jsem si letos vypěstovat trochu krmné řepy pro krmení slepic v zimě. Nemám s tím ale téměř žádné zkušenosti.


Krmná řepa: pěstování, odrůdy. Jak pěstovat krmná řepa. Rostoucí červená řepa. Německu pěstováno v šestnáctém století a již v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky