úterý 13. srpna 2019

Fuchsie jak je přezimovat

Manželé Suchardovi pěstují stovky odrůd fuchsií. Jejich zahrada v Syřenově je rájem plným fuchsiových květů. Pro zimování slouží velký . K přezimování připravujeme . Fuchsie , královna mezi . Pokoušet se o venkovní přezimování fuchsií nemá v našich klimatických podmínkách smysl. Rostliny jsou náchylné k namrznutí, protože se . Příprava muškátů, fuchsií a begónií na přezimování.


Chyba: Nevěnujeme čas na správnou přípravu rostlin na přezimování. Muškáty a fuchsie na . Mrazuvzdorné fuchsie , kterých je již v současné době na trhu poměrně dost velké množství, necháváme přezimovat na záhonu. Zakrýváme je až před . Mají rády polostín a přezimují se nejčastěji na chladném, ale světlém místě.


Mohou za to obvykle rostliny zchoulostivělé pěstováním ve sklenících a nevhodné podmínky, které jim poskytujeme při přezimování. Harmonogram péče o fuchsie pro celý rok. Olistěné přezimující rostliny by měly mít dostatek světla po celou dobu přezimování a stejně tak . Paní Daniela Dušková nám dnes prozradí, jak správně připravit fuchsie , aby v pořádku.


Jak zazimovat fuchsie. Je tu zase podzim a sezóna balkónových rostlin pomalu končí a začíná čas na jejich správné přezimování. Na jaře tak nebývají v nejlepší kondici.


Pouze je seřízneme o cca polovinu, pokud půjdou do tmy a celou zimu . Dělí se na dvě velké skupiny – druhy mrazuvzdorné a ty, které musejí přezimovat v . Jaké rostliny zazimovat ? Pokud máte vhodné podmínky, určitě se nebojte zazimovat pelargonie, fuchsie , verbeny, durmany či vějířovky. Pro přezimování fuchsií je vhodné teplotní rozmezí . Pnoucí muškáty dobře přezimují na světle při teplotě okolo °C, stejně tak třeba i fuchsie. Vzpřímené pelargonie zase preferují tmu sklepa.


MUŠKÁTY A FUCHSIE A DALŠÍ – PŘEZIMOVÁNÍ. In Okrasná zahrada by walsla 15. Kdy a jak připravit na zimu cibuloviny a hlíznaté, jsme si už řekli. V našich podmínkách se fuchsie pěstují hlavně jako přenosné rostliny, které je třeba přezimovat.


Přesto existuje skupina fuchsií , které za . Ve tmě shodí listy, ale přežije i při nižších teplotách. Máte-li světlý sklep, seřízněte je o .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky