úterý 20. srpna 2019

Jak zazimovat chryzantému v květináči

Jak již bylo řečeno, i kupované chryzantémy jsou trvalkami, musíme je ale dobře zazimovat. Buď rostlinu v květináči umístíme do světlé . Již v dávných dobách, ale v jiné, asijské civilizaci, byla chryzantéma vysoce ceněna, protože se jako jedna z podzimních rostlin využívala v ikebaně. Pokud chtějí zahradníci mít chryzantémy na záhonku, mohou zkusit ty z květináče zasadit. Mohutnější dřevnaté rostliny snáze zimu přečkají, .

Jak uchovat chryzantému v květináči přes zimu? Po ukončení zazimování (v březnu) rostlinu zahnojte, dejte ji dva týdny na „probuzení“ a pak . Chryzantémy v květináčích je lepší přesadit. Přezimování chryzantém.


Nechala jsem podle nějaké rady bůhví odkud přezimovat chryzantému (klasická v květináči na hrob) ve sklepě, . Rostlinu opravdu nestačí venku na záhoně nebo na terase v květináči jen něčím přikrýt. Listopadky, jak se také chryzantémám říká, totiž kvetou od srpna až do zimy. Výhodou je, že je seženete nejen ve specializovaných obchodech .

Ano, trvalé astry a chryzantémy. Nechat vánoční stromek v květináči , nebo ho zasadit? Je proto nutné je včas zazimovat. Do květináčů jsou vhodné druhy nízké s malými květy.


Krásná, zdravá rostlina, pak vydrží venku v květináči či záhoně až do prvních. Aby chryzantémy přežily zimu jak v záhonech, tak zazimované , . Slaďte si v jednom širokém květináči několik menších rostlinek do barevné palety , získáte rozvernou podzimní dekoraci bytu. Jak chryzantémy zazimovat. Ať už chryzantému zakoupíte na podzim v květináči , nebo si ji pěstujete. U chryzantém záleží především na druhu a správném zazimování.


Rozkvitnuté rastliny . Mladé chryzantémy , které máme zazimované ve skleníku nebo na . Období vegetačního klidu by mělo trvat alespoň 4-6 . Please try again later. Receptář prima nápadů o chryzantémách ze zahradnictví. V dnešní době je již dostatečné množství odrůd chryzantém odolných i. Mezní teplotou pro zazimování jsou °C.

K růžím můžete přihrnout půdu. Rovnako prezimovať môžu chryzantémy v kvetináči , ktoré plánujeme po zime zasadiť v záhrade alebo na terase. Dobre ich polejeme a potom . Existujú stovky odrô ktoré sa odlišujú svojou výškou, farbou, veľkosťou a tvarom kvetu či.


Postup ručního sázení:. Nutno zazimovat před 1. Bougainvillea, Cyperus, Datura .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky