úterý 6. srpna 2019

Jak vypestovat papaju

Ze semínek si pak můžete vypěstovat vlastní rostlinu, která v bytě dává i plody. Papája (Carica papaya), zvaná též palmová tykev,je vytrvalá . Papáju lze pěstovat i doma v bytě, ale plody jsou menší. Pro pěstování papáji je vhodný výživný zahradnický substrát. Palmová tykev neboli papája (Carica papaya), je vytrvalá dvoudomá . Doma lze papáju vypěstovat ze semen, potřebuje však dostatečnou vlhkost a teplotu.


A kde papáju pěstovat ? Tato rostlina má ráda teplo a vysokou vzdušnou vlhkost. V zimě by okolní teplota neměla klesnout pod ° C. Chceme-li aby papája plodila, musíme ji pěstovat ve skleníku, kde lze docílit podmínky podobné tropům, tedy vysoká teplota a vzdušná vlhkost. Vyzkoušejte si vypěstovat papáju. Její plod je dužnatý, žlutý až oranžový s černými semeny. Chcete-li pěstovat tuto exotickou rostlinu je nutné vytvořit jí vhodné . Nejvíce enzymu papainu má papája dubolistá (Carica Quercifolia).


Papáju můžeme vypěstovat ze semen z plodů zakoupených v obchodě. A navíc vám tato rostlina poskytne v bytě i plody. Jinak cca za čtrnáct dní bude update jak mango vyrostlo a po neurčité době i jeho roubování. Už vás také nudí švestky, hrušky a jablka?


Chcete mlsat cizokrajné dobroty z vlastní . Po celou dobu klíčení udržujeme substrát vlhký, ne však přemokřený. Teplota by měla být mezi až °C. Za těchto podmínek mango vyklíčí za . Na lahodném liči si nejen skvěle pochutnáte, ale jeho semena můžete zasadit do květináče a vypěstovat si krásnou pokojovou rostlinu. Aby bylo mango malé, můžete ho pěstovat v květníku, nebo ho můžete vysadit do země pro větší strom - v obou případech si budete rok po roce užívat toto . Může se však pěstovat v nádobách v bytové kultuře, v létě venku.


Stavíme je vždy na nejsvětlejší místo a pravidelně přihnojujeme( Floran, Vegaflor,) hlavně v . Jak vypěstovat mango z pecky. Z pecky lze mango vypěstovat docela snadno. Nejprve pecku důkladně zbavte dužiny a pod tekoucí vodou ji . Máte rádi mango a napadlo vás vypěstovat si z pecky vlastní rostlinku?


Budete potřebovat trpělivost a rostlinka opatrnou péči. Liči, nebo také litchi je malé oválné ovoce s načervenalou tvrdší slupkou, bílou dužinou a tmavou peckou, které pochází z Asie. Tyto malé sladké plody pomáhají.


Schovat a zasadit si můžete také pecku z liči. Při její výsadbě však neotálejte! Zdravé semeno svou klíčivost ztrácí zhruba po třech dnech.


Přemýšlíte o nějaké pěstitelské výzvě? Zkuste vypěstovat doma liči přímo z pecky s jednoduchým návodem od JakBydlet. V lékařství se papája hojně používá též k hojení ran a reparaci kůže. Kupte si v obchodě zralé mango, pochutnejte si a pecku nevyhazujte. Latex se může získat i naříznutím nezralého plodu, což je také využíváno pro průmyslový sběr latexu z papáji.


Je obsažený v pletivu téměř celé rostliny. Asijské exotické ovoce litchi (také liči) je vitaminová bomba, která v sobě obsahuje více vitaminů C než běžné citrusové plody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky