pondělí 19. srpna 2019

Jak ošetřit vinnou révu na jaře

První postřik většinou stačí v dubnu, až začne réva rašit, je vhodné ji opláchnout . Pokud je prováděn správně, promítne se do bohaté sklizně. Zaměřme se teď na péči o révu. Této skutečnosti lze na druhou stanu využít na stanovištích, kde révu často poškozují jarní mrazy. Stříháme-li ji pozdě, třeba v dubnu, slzí již . Choroby vinné révy trápí velkopěstitele i nadšence, kteří si hýčkají.


Do postřiku je vhodné přidat smáčedlo, například jar. Zejména v letním období se provádí u révy vinné tzv. Jde o ošetřování zelených letorostů a listů a odtud pochází i tento termín.


Vše je vysvětleno a několikrát názorně předvedeno. Nejlépe provádět na jaře , v březnu a dubnu. Krátká ukázka stříhání odrůdy Rulandské šedé ve vinici Karlík, trať Kameny v jihomoravských Šardicích.


Nevíte jaká odrůda vinné révy je vhodná pro pěstování na zahradě? Výsadbu révy vinné na zahradě můžete provádět na jaře či na podzim. Vinnou révu je nejvhodnější vysazovat na podzim (konec října, začátek listopadu ), nebo brzy na jaře , hned jak se půda prohřeje . Vydatné jarní deště, po kterých réva krásně roste jsou přímo ideální nejenom pro. Síru je potřeba do vinic dodávat také z pohledu výživy révy vinné , jelikož je v půdách. Avšak klasickým přípravkem, po kterém vinař začátkem jara sáhne, . V případě, že nemáme jinou možnost a vyzrálé výhony již na keři vznikly, řezné rány po jejich odstranění ošetříme stromovým balzámem.


Rady ptáka Loskutáka - 25. Jarní ošetření vinné révy. Vinná réva potřebuje dostatečno péči k tomu, aby nesla plody. Několik drobných preventivních opatření a pár ošetření biologickými přípravky tento problém většinou snadno vyřeší i na vaší zahradě či vinici.


Polopatě, Proč je tolik důležitý každoroční řez. Jak ji máte ošetřit. Sulka - K má také vyníkající účinky pro ošetření dřevin, vinné révy a ovocných stromů.


Vlivem přítomnosti síry působí pozitivně proti přezimujícím škůdcům a proti . Ochrana proti ní je založena na důsledném preventivním ošetření fungicidy. Při jarní ochraně ovocných stromů je minimální riziko eventuálního zamoření ovoce. Kadeřavost (akarinózu) a plstnatost (erinózu) listů révy vinné.


Na jaře odstraníme starý tažeň a výhony vyrostlé ze zásobního. Révu vinnou ošetřujeme za vlhkého počasí proti plísni révové a červené .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky