úterý 27. srpna 2019

Jak pohnojit skleník na jaře

Jaká by měla být půda ve skleníku , jak ji správně hnojit a rostliny během růstu přihnojovat? Práci ve skleníku můžeme samozřejmě nechat až na jaro , ale pokud se už práce pod širým nebem nemůžete dočkat a chcete si udělat časový . Protože studený skleník bývá většinou přes zimu prázdný, nic vám nebrání, abyste se pustili do díla. JPG Při čekání na jaro si . Chcete-li se dočkat bohaté úrody, je potřeba správně pohnojit půdu před výsadbou, ale také během vegetace.


Jaro je ideální čas pro založení bylinkové zahrádky. Péči musíme věnovat i zemině ve skleníku nebo v pařeništi. Po sklizni je dobré ve skleníku dezinfikovat zeminu a doplnit do ní živiny.


S dezinfekcí nám pomůže. Bez ní totiž nezajistíte na jaře vysévaným a vysazovaným plodinám optimální. Vyměnit zeminu v celém skleníku je složité. Když ji ale správně pohnojíte , vydrží vám i několik let. Napadla u vás sněhová nadílka?


Nejen na jaře , kdy máme radost z toho, že po zimě znovu můžeme začít pěstovat květiny a zeleninu, je třeba hnojit. Jak na jaře pohnojit skleník - ČESKÉSTAVBY. Zdroj pinu ceskestavby. Neustále je co sít, sázet, přesazovat, hnojit , sklízet, uklízet a chystat. Pokud už máte ve skleníku první zelené posly jara , snažte se zabránit . Tuto vlastnost využíváme zvláště ve sklenících , kde časem dochází k únavě půdy.


Obvykle vápníme v pozdním podzimu nebo během zimy, popř. Mohu ji teď na podzim pohnojit a jaké hnojivo použít? Zatímco na podzim byste svou zahradu měli hnojit pomalu působícími (a nejlépe organickými) hnojivy, jarní půda žádá spíše rychle působící . Skleník znamená radost i starost. Půdu můžete také pohnojit.


Pokud to ale uděláte nyní, na jaře už nehnojte. Vydezinfikujte skleník. Po celém skleníku se mohly prakticky kdekoliv . My to pohnojili na podzim a teď na jaře zase koňským granulovaným hnojem.


Mnohdy stačí současnou půdu ve skleníku zrýt, odstranit zbytky rostlin a pohnojit dusíkatým vápnem pokud budete dodržovat zásady střídání plodin. Trávník potřebuje celoroční péči, na jaře je třeba provést vertikutaci a přihnojení, dále hnojit dlouhodobě působícími hnojivy. Nejvhodnější doba hnojení záhonů a skleníku pro zeleninu je na podzim, kdy můžete zarýt hnojivo do půdy. Pokud nestihnete, můžete provést na jaře.


Pěstování rostlin ve skleníku má určité zákonitosti. Zelené hnojení se zapravuje do těžkých půd na podzim a do lehkých na jaře. Doporučuje se nejprve porost přejet sekačkou, aby stonky a listy nebyly příliš .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky