úterý 6. srpna 2019

Jake kytky na zapadni stranu

Samozřejmě západní strana je na tom se světlem o něco lépe než severní, ale na druhou stranu to také není žádná sláva. Tepla a světla je zde o . Máme okna na západní stranu. Velmi zde pálí sluníčko - hlavně v létě.


Také na omezeném prostoru vás můžou těšit rostliny v nádobách.

Pokud s pěstováním začínáte a nevíte, které se bude u vás dařit, řiďte se orientací balkonu na určitou světovou stranu. Na druhou stranu se nemusíte bát tropických dní, kdy v jižních oknech bez zastínění trpí i kaktusy. Jaké jsou vaše zkušenosti?


Západní strana skýtá dobrou příležitost pro umístění květin, které mají. Ať už máte okna orientovaná na jakoukoli světovou stranu , je možné si . Některé byty mají okna jen na jednu světovou stranu , jiné na všechny 4. První ranní paprsky, teplo brzkého dopoledne a příjemný odpolední chládek si vychutnávají:.

Přemýšlíte, jaké květiny do truhlíků na severní stranu vybrat a bude se jim tam vůbec dařit? Poradíme, které druhy rostlin snáší stín. Pro pěstování širokého spektra pokojových rostlin jsou přitom optimální především světlá západní a východní okna, umístění na jižně . Zajímalo by mne( na obr.4),v jak velikém truhlíku a kolik rostlin tam bylo? Potřebovala bych poradit jaké rostlinky pěstovat na balkoně který je na západní straně.


Ať už je orientován na tu či onu světovou stranu , vždy se najdou květiny, kterým se bude na vašem balkoně . Na západ bych dal běžné kytky. Pokud máte balkon orientovaný na západní stranu , můžete si . Takové stanoviště mají rády květiny, kterým vyhovuje lehký polostín. Mezi ně patří balkónové rostliny typu lobelek, bacopy a nádherně vybarvené verbeny.


Na rostlinkách se tak dlouho drží rosa, což pro ně může být . Trápí vás, že právě váš balkone není na tu správnou stranu , a tak se tam rostlinám nedaří? Dost možná je to špatným výběrem. Do stínu dejte fuchsie, na slunce muškáty.


Truhlík ale naplňte pouze do dvou třetin, aby zbylo místo i na květiny.

Při výběru květin na balkon je vhodné postupovat podle orientace balkonu. Než se pustíte do nákupu nových balkonových květin, zjistěte si, na jakou stranu je váš. Trvalky na polostinná a stinná místa (stínomilné trvalky) jsou leckdy přizpůsobivé a snáší i slunné místo (mají-li dostatek vláhy).


Toulavý stín je ideálním místem, . Bez slunce se neobejde voňavý ořechoplodec (Caryopteris). Aby nezmrzl, vysadíme ho na chráněnou jižní nebo západní pozici. Tím vším jsem protáhla drátek a kytky se mi krásně omotaly korem drátků a. Je váš balkón situován na severní, jižní, východní nebo západní stranu domu a kolik hodin slunečního svitu si rostliny užijí?


Západní okna – okrasné papričky, balzamíny, tlustice, voskovky,. Nejprve vítr foukl záclonu na kaktusy, no a pak zas na druhou stranu , ale to . Máte terasu a řešíte, jaké rostliny zde můžete pěstovat?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky