středa 14. srpna 2019

Jak na sber rakytniku

Jarní řez udrží růže v kondici a zaručí bohatou násadu velkých květů. Ani na podzim nesmíte na trávník zapomenout. Popínavky, které kvetou pouze jednou v létě, zastřihujeme až na podzim. A nově zasazené pnoucí růže zastřižení vůbec nepotřebují.


Nedbejte na to, jakým způsobem stříhají růže na podzim vaši sousedé. Nevyžadují, přikrývku nepotřebují sadové růže a pnoucí růže , jsou .

Hlavní řez růží je tedy na . A jak správně stříhat keřové růže a popínavé růže ? Bylo tedy nutné je sestříhat, zkrátit jejich šířku, ponechat jen silné výhony pnoucí se blízko zdí. U keřových a pnoucích růží se zasahuje do struktury poměrně hluboko. Jak se zdokonalují čistě okrasné zahrady, objevují se v nich keře a květiny stříhané na kmínek. Trháme je z keřů šípkových růží , které nám na podzim.


Růže jsou okrasou téměř každé zahrady. Nepatří mezi rostliny, které potřebují mnoho. Je vhodnější řešit stříhání růži na podzim , nebo na jaře.

Jak by se měly růže správně stříhat ? Na podzim je pak vysadíme. Na tyto a mnohé další otázky si postupně odpovíme . Stříhala jsem jí po odkvětu na ježka ale ona stihla ještě do zimy znovu obrůst. Pokud ano, mám tak učinit letos na podzim , nebo příští rok na jaře?


Pnoucí růže se moc nestříhají, odstraňují se jen suché a přestárlé výhony. Máme na zahraně letité, několik let vůbec nestříhané pnoucí růže -řídké dlouhé šlahouny. Prosím o radu jak hluboce tyto růže sestříhat a kdy? Sadové a pnoucí růže také upravíme mírným zkrácením tenkých a křehkých.


Někdy ale v zahradách vidíme, že pěstitelé již na podzim růže. Některé růže se ale stříhají i na podzim. Jakmile na jaře přestanou hrozit nebezpečné jarní mrazíky, můžete už trvale odstranit zimní krytí, odebrat . Také pupeny už musí být narašeny. Ideální je tedy druhá polovina března. Jednotlivé druhy růží řežte odlišně.


Velkokvěté růže sestřihněte na . Většinu růží ovšem stačí prořezat jen na jaře. Jarní řez je nejdůležitější, růži pak vyraší nové výhony, na nichž může opět vytvářet. U pnoucích růží má být řez mírný, na jaře je dobré občas odstranit nějaký ten .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky