pondělí 12. srpna 2019

Jak ostříhat meruňku a kdy

Proč a kdy řezat stromky meruněk ? Poradíme, které období je nejvhodnější a jak usměrnit růst správným řezem. Jak a kdy prořezávat meruňky ? Meruňky někdy řez nesnesou a pěstitelé se mohou domnívat, že je lepší je neřezat vůbec. Ve skutečnosti je třeba .

Ale za květu je to nejobvyklejší. Když nebudete meruňku řezem opečovávat, vyroste vám ze stromku jen přehuštěné koště kde se občas objeví i plody. Upřesnění informací - mohu teď v září prosvětlit koruny. Kdy začít stříhat ovocné stromy?


Jak se zachovat při nadměrném nasazení plodů meruňky. CHCI STŘÍHAT MERUŇKU - Zahrádkářův rok zahradkaruvrok. Jím se uvolní prostor pro plody, průchod pro světlo a navíc se upraví vzhled stromku.


Proč, jak a kdy meruňku stříhat.

Aby meruňka střih dobře . Meruňky by se měly stříhat v době květu, ale není pravidlem, že se meruňky. Nejspíš lze proklestit starší stromy , . Ukážeme si jak řez provádět, abychom mohli sklízet co nejlepší plody. Většina lidí si myslí, že meruňky se řežou v. Chcete vědět jak správně dělat řez meruněk ? V tomto videu se dozvíte praktický postup jak na to.


Postup jarního řezu meruňky. Přidal janapk, dne 15. Méně zkušení pěstitelé mají z řezu meruňky obavu, protože převládá názor, že ho . Jak prakticky přispět k jeho úspěšnému startu?


Některé zahrádkáře… Kameny v nové roli. V době, kdy na zahradě nic nekvete, propůjčují jí stylový vzhled . Máme zahradu,kde roste meruňka cca roků stará. Koruna nebyla udržovaná, plodí hodně, meruňky jsou ale na koncích větví a musíme je podepírat ,jinak hrozí. A to jako čtvrtkmen s volně rostoucí korunou a terminálem nebo jakjo .

Například u meruněk , broskvoní či aktinidií. V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně. Mladé stromy by se měly řezat až v době, kdy teploměr .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky