úterý 20. srpna 2019

Jak ošetřit švestky před pilatkou

Stačí na stromy slivoní krátce před rozkvětem zavěsit bílé lepové desky a vidíte. Právě proto je potřeba přesně vystihnout termín ošetření , aby nebylo nutné . Pokud máte špatnou úrodu švestek , nebo jiných peckovin, je možné, že se. Proto je nutná každoroční ochrana před uvedenými škůdci.


Chemické ošetření slivoní před pilatkami je nutné, jestliže se nalezne nejméně 5. V zahradnictví jsem žádal přípravek na postřik proti pilatce na švestku. Na jaře, před rozkvětem slivoní, vyletují dospělé pilatky a od fenofáze začátku. Toto opatření sice nemá tak rychlou účinnost jako razantní chemické ošetření , ale. První příznak výskytu pilatky švestkové je přítomnost hnědých puchýřků na spodní části. Samičky před kladením vyříznou kladélkem otvor v kališních lístcích, kam.


Optimální termín pro začátek ošetření nastává v době, kdy se alespoň u 50 . V případě chladného a deštivého počasí tento postřik na švestky jednou opakujeme těsně před květem. Letní postřik slivoní. Další postřik švestek řešíme až v létě . Ke zjištění množství pilatek se do korun stromů vyvěšují před jejich rozkvětem. Při přemnožení tohoto škůdce se doporučuje ošetřit hrušně při jejich. S chemickou ochranou před nejvíce rozšířeným škůdci a chorobami na.


V době vegetace se doporučuje plody ošetřit preventivně přípravkem Teldor 500SC. Na domaci svestky pilatky nikdy moc nesli, ale tam za ne pracovala sarka. Bohužel to chce postřik, Anthio, Zolone těsně před květem a pak po opadání. Ošetřit doporučuji zvláště letos po tak mírném zimním období.


OL 4 přímé ošetření obilí speciálními aplikátory Jabloň: obaleč jablečný: . Postřik švestek proti pilatce. Obaleč švestkový (červivost švestek ) Motýli 1. Ošetření se provádí před sklízni tak, aby byla dodržena ochranná lhůta 7 . Pilatka jablečná – první postřik okolo 12. Tělo dospělé pilatky švestkové je téměř černé, 4-mm dlouhé.


Křídla jsou průhledná. Larvy jsou bělavé, žlutavé nebo zelenavě bílé. Počátkem května se většinou líhnou dospělé pilatky , před květem jabloní. K ošetření proti všem zmiňovaným škůdcům můžeme použít přípravek Sumithion.


Proti pilatce , která způsobuje propad holiček (malinkých zelených plůdků),.

Jak ošetřit švestky před pilatkou

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky