středa 19. února 2020

Jak osetrovat vinnou revu

Zejména v letním období se provádí u révy vinné tzv. Jde o ošetřování zelených letorostů a listů a odtud pochází i tento termín. Za těchto podmínek réva vinná odkvete již za pět dnů. Naopak při vlhkém počasí mohou sprchávat bobule a úroda pak bude nižší. Dopředu, neznalý, jsem zakoupil OptiKombi vinná réva a myslel, že tím je vše zachráněno.


Na zahrádkách se stále častěji pěstuje vinná réva , ať už jsou to stolní. Tam kde se nám padlí vyskytuje pravidelně ošetřujeme cca 2x ještě . Jak na podzim pečovat o sazenice. Na podzim nakoupené sazenice je vhodné ponechat přes zimu v květináčích a vysadit je do půdy až zjara. Jiné roky to ale neplatí a právě tehdy se vyplácí podat révě čas od času pomocnou ruku.


Jakmile hrozny změknou, není je třeba proti padlí ošetřovat. Láká vás vypěstovat si vinnou révu na zahradě? Nevíte jaká odrůda vinné révy je.


Ošetřování révy v prvních letech po výsadbě. V polohách 4–5metrů nad mořem vinná réva v červenci odkvétá a na spodní části hroznů . Chceme přece, aby vinná réva byla zdravá. Chráníme ji proto před plísněmi a provádíme její řez. Víte jak zazimovat vinnou révu ? Postřiky na vinnou révu , Kdy stříhat hroznové víno, Mini kiwi, Klematis, Řez vinné.


Stále častěji ji na své zahrady sázejí i drobní pěstitelé a zahrádkáři. Pěstování vinné révy není jen výsadou vinařů. Popínavý keř se skvěle . V prvním roce je nutné ošetřovat proti padlí révovému a peronospoře. Choroby révy vinné v prvním roce. Nedoporučuje se několik let po sobě ošetřovat stejnými přípravky,.


Příklad komplexního ošetření révy vinné proti nejčastějším chorobám . V nejrizikovějším období kolem květu révy je vhodné ošetřovat v závislosti. Síru je potřeba do vinic dodávat také z pohledu výživy révy vinné , jelikož je v půdách dlouhodobě v nedostatku. Proti hálčivcům, vlnovníkům ale i proti sviluškám . Význarozšířené a velmi škodlivé onemocnění révy.


Ošetřují se pouze náchylné odrůdy s hustým hroznem, pokud trvají příznivé podmínky pro šíření . Vinici ošetřujte přesně dle stanovených agrotermínů, nezávisle na indiciích. Vedle nich se však probudí . Náchylné odrůdy preventivně ošetřit pokud se očekávají podmínky vhodné pro rozvoj. Nejdůležitější je ošetření v době zaměkávání bobulí, kdy je vinná réva.


Padlí révy patří mezi nejvýznamnější choroby révy vinné. Období ohrožení hroznů a tedy ošetřování révy končí až ve fázi zrání, zaměkání hroznů, infekce . Jsem laik, vinnou révu mám na pergole jako sluneční clonu. Dobrý den, pěstujem nebo uchováváme víno u domu,od začatku jej ošetřuji postřikem KUPRYKOL . Vinnou révu je třeba ošetřovat především řezem.

Jak osetrovat vinnou revu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky