úterý 11. února 2020

Jak zlikvidovat šatní moly

Abyste se spolehlivě zbavili molů šatních , musíte nejdříve pochopit, jak žijí a co mají a nemají rádi. Ekologická likvidace 3. Moli , nenáviděná návštěva, které se jen těžko zbavujeme. Víte, co platí na šatního mola ? Když se řekne „ moli “, většina z nás ví, že jde buď o mola potravinového, nebo šatního.

Jak vyzrát na šatní moly ? Ale liší se tihle škůdci . Díru v oblečení vám totiž prokousala jeho housenka. Malí šatní motýlci dokážou ve skříni nadělat velké škody. Proto je třeba je zlikvidovat hne jakmile jejich přítomnost objevíte. Vaši skříň zřejmě začali okupovat moli šatní.


Máme pro vás pár praktických tipů, jak se zbavit šatních molů , které skutečně fungují. Jakmile zjistíte, že se vám do šatní skříně nastěhovali moli , nemusíte hned panikařit.

Tohoto škůdce se totiž lze docela úspěšně zbavit pomocí . Při boji s moli však nestačí zlikvidovat dospělé jedince. Moli šatní nežijí v kuchyni, ale v nevětraných, tmavých místech se stabilní . I když se většina lidí snaží likvidovat poletující motýlky mola šatního, pravdou je, že za poškození látek mohou larvy. Ty si nejvíce pochutnají na . Nenápadný škůdce, který dokáže napáchat pořádnou paseku.


V domácnostech se nejčastěji objevují moli potravinoví a šatní. Když jejich úkryt najdete, zlikvidujte je. Nijak na sebe neupozorňuje jako jiný hmyz - nekouše, neštípe, ale jeho larvy nadělají mnoho škod. Dokonce i mol šatní může vzít zavděk potravinami.


Moli hledají bezpečný úkryt s dostatkem potravy pro své larvy, které se . Potraviny v ohrožení. Do svetru dokáží lehce vyžrat otvory a rádi si pochutnají i na kožešině. Přinést si domů mola , malého, vcelku nevinně vypadajícího motýlka, je záležitost poměrně jednoduchá. Koupili jsme nemovitost a jsou tu moli jak potravinoví, tak šatní.


Neméně běžnou je právě šatní mol, která se zdržuje na tmavých místech v šatních skříních nebo v komodách, jednoduše tam, kde může požírat . Mol šatní se potravně orientuje na oděvy a materiály obsahující keratin.

Pokud jste již mola ve Vaší šatní skříni objevili, je již pozdě. Třena šatní moli nesnáší levanduli apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky