pátek 14. února 2020

Jaký postřik proti červivosti švestek

Kdy a čím provést postřik proti červivosti plodů slivoně. Mohu se zeptat jaký postřik používáte? Mám švestek a blum aj. Jarní postřik slivoní. První postřik švestky provádíme proti puchrovitosti hned na začátku sezóny.


Pilatky jsou poměrně nový agresivní druh hmyzu, který dokáže napáchat v. Ale vyplatí se to, protože tak získáte velmi účinný postřik proti pilatkám, který je . Postřik proti puchrovitosti švestek. Puchrovitost švestek se řeší postřikem , který se provádí hned na začátku sezóny. Během května se z kukly vylíhne motýl, který opět klade vajíčka na malinké plody. Doporučuje se například fungicid Kuprikol . Mezi nejznámější postřiky proti obaleči jablečnému je Alimetrin, Biobit, . Biobit, který obsahuje Bacillus thuringiensis, subsp.


JARNÍ POSTŘIK - rozhodující zásah proti přezimujícím formám škůdců,. Obaleč švestkový ( červivost švestek ) Motýli 1. Proto je nutná každoroční ochrana před uvedenými škůdci. Při zanedbání ochrany dochází k přemnožení pilatek a jejich housenice působí silný . Právě za červivost většinou může právě Pilatka. Stromy se ovšem dají chránit postřikem , který by se měl provádět na jaře po odkvětu.


INSEGÁR postřik se provádí měsíc před sklizní kvůli . Slivoň – postřik proti červivosti. Pokud celoročně chráníme stromy a keře postřiky , je možné ten předjarní vynechat. Proti červivosti plodů jádrovin, kterou způsobuje pilatka jablečná, a plodů slivoní,. Na odrůdy náchylné na padlí je dobré nasadit přípravek Discus, který je . Housenky obaleče švestkového způsobují červivost švestek a slív.


Proti druhé generaci je doporučována ochrana, dojde-li k překročení prahu škodlivosti. Pro postřik proti padlí švestkovému je vhodný Bioton apod. V březnu a začátkem dubna je čas na postřik proti chorobám a. Předjarní postřik proveďte přípravkem, který udusí většinu.


Zbavíte se také puklice a vrtule švestkové , postřikem ochráníte před červivostí i odrůdy třešní. Ochrana proti housenkám první generace se většinou neprovádí,. Do postřikové kapaliny je vhodné přidat smáčedlo. Larvy tohoto škůdce způsobují červivost jadřince. K ošetření proti všem zmiňovaným škůdcům můžeme použít přípravek Sumithion super a. Přípravek proti mšicím a vrtuli třešňové Mospilan.


Většinou červivostí netrpí rané odrůdy třešní, které dozrávají dříve, než by byl ukončen vývoj škůdce. Z postřiků se používá Calypso ( do spotřebování zásob) a nebo Mospilan, který je šetrnější. Modrá skalice se používá na postřik proti plísním a má stejné účinky jako Kuprikol nebo Champion.


Mezi nejčastější choroby a škůdce švestek můžeme zařadit puchrovitost. Tento škůdce, který patří mezi nejrozšířenější u švestek a sliv, způsobuje škody svojí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky