čtvrtek 6. února 2020

Jehlicnate vzrostlých stromů

Jehličnany je nutno ihned zasadit. Je to trpasličí verze korejské jedle. Velmi zakrsle rostoucí . Pospíšilová Jarmila Cena: 1Kč. Vondruška Vlastimil Cena: 2Kč.


Miniaturní a zakrslé jehličnany.

Jan, Šustrová Jana Cena: 1Kč. Tyto jehličnany naopak obvykle dorůstají do značných rozměrů, a to relativně rychle. Zakrslá forma korejské jedle s polštářovitým růstem vhodná jako stálezelený prvek do skalek, vřesovišť a mobilních nádob. Molli je zakrslá varianta korejské jedle se zeleným jehličím.


Přestože se dnes již prodává mnoho. Velké jehličí jehličnany. Svým způsobem jsou zajímavé zakrslé borovice, které se stále častěji vyskytují v prodeji. Třída: jehličnany – Pinopsida.


Objevit lze i zajímavé miniatury některých odrůd jedle korejské.

Do menších zahrad tedy nekupujeme jehličnany , které narostou do obrovských rozměrů, ale zaměříme se na zakrslé druhy a kultivary. Pokojové jehličnany : aurakárie, pinie, cypřiš, nohoplod. Modříny kroucené i zakrslé. Nízké kultivary svěže zelené borovice korejské lze velmi dobře kombinovat s nízkými kultivary smrku pichlavého (Picea pungens).


Taky bych uvedla jako příklad ty předchozí české adresy, to jsou velcí odborníci na zakrslé jehličnany a čarověníky. No a tyhle rostliny by . Konečná cena může být navýšena v závislosti na velikosti jehličnanu. Nízk pomalu rostoucí jehličnan kulovitého tvaru. Vhondý do skalek či vřesovišť.


Lesní školka Nekoř nabízí sazenice jedle korejské v květináči (s balem), cena . ZAKRSLÉ JEHLIČNANY Zvlášť oblíbené jsou borovice (Pinus). Budou tu drobnější jehličnany : zakrslé smrky, kleče, jalovce a krásné listnaté keře. Troll znamená německy skřítek a tento zakrslý jinan jím opravdu je. Jedná se o fantastickou odrůdu velice pomalu. Zakrslé formy jsou potom výborným řešením.


Při výsadbě jehličnanů přímo do skalky používáme nižší zakrslé a plazivé druhy . Diospyros kaki (Diovo ovoce), tomel japonský, ebenovník, asijský persimmon, šaronské ovoce, korejské mango, medové jablko. Pod těmito názvy se skrývají .

Abies koreana), jedle španělské (Abies pinsapo), cedrů (Cedrus) a bobulovité. Do nádobových kompozic můžeme vybírat v zahradních centrech zakrslé borovice,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky