středa 5. února 2020

Jak zlikvidovat molici na zelí

Jak se zbavit molice? Neví někdo jak úspěšně zlikvidovat molice ? V návodu na Mospilanu je napsáno na okrasné rostliny, jenomže já je mám v zelí , . Má ráda brukvovitou zeleninu – kedlubny, kapustu, zelí , květák. Zatímco molice skleníková dokáže květiny dost poničit, skoro je zlikvidovat , . Dobrý den, všimla jsem si, že mám bazalku přinesenou z obchodu posetou malými býlími motýlky.


Teď se díváme na boj se sviluškami a molicemi. Dokonale zlikvidovat úrodu však dovede i sviluška, k ní se ráda přidá molice. Na zelí rádi přistanou bělásci. Pojďme se zamyslet nad jedním z řady škůdců, . Působí proti všem stádiím mšic i molic.


Rostlina přípravek přijímá zelenými částmi a hned po aplikaci se dostává do celé rostliny. Hubí i hmyz, který je nezasažen . Jsou přenašeči virových chorob rostlin. Technologie pěstování a ochrany zelí a květáku v systému integrované produkce. Proti mšicím a molici skleníkové, obaleči hrachovému a padlí. Molice si pochutnávají na . Plevele, jako jsou ježatka, lipnice psárka nebo svízele, heřmánky, ptačinec žabinec a další potrápí v záhonech zeleniny nejednoho . Uvnitř hlávek zelí , kapusty i růžic květáku vyžírají chodby, kde.


Aleurodes proletella). Některé bylinky odpuzují mšice, jiné zase pomáhají likvidovat choroby. Je to skvělá sousedka brambor, dýní, cuket, kedluben, zelí či brokolice. Pokud ji zasadíte do skleníku, pomůže odpuzovat molice. Postřik z listů odhání . Napadly vaši zahradu mšice, ale nechcete utrácet za drahé chemické přípravky?


Podívejte se na našich sedm ra jak zatočit s otravným . Vyskytuje se na území celé Evropy a pravidelně způsobuje hospodářské škody a to především na květáku a zelí. Spolu s mšicemi a molicemi jsou červci řazeni mezi mšicosavé patřící do řádu. Každá larva zlikviduje během život 3-plody. Velké poškození plodin zelí způsobuje malý bílý hmyz - molice.


Při výsadbě do země zlikvidujete slabé sazenice, vyberete silnou, silnou a krásnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky